Адвентові розважання про молитву

Адвентові розважання про молитву

В днях від 9 до 11 грудня в парафії св. Антонія у Львові пройшли адвентові реколекції. Реколекційні науки виголосив о. Микола Орач OFM Conv, настоятель парафії св. Йосифа в Кременчуці. 

Темою реколекційних розважань була молитва, без якої віруючій людині важко уявити своє життя.
В перший день реколекцій, а це була неділя, під час кожної Св. Меси вірні роздумували над тим, чим є молитва та над її значенням у житті. Як має виглядати молитва о. Микола показав на прикладі Ісуса. Ісус молився проповідуючи; молився перед тим як вчинити чудо, розмножуючи хліб, щоб накормити зголоднілих людей; коли воскресив Лазаря, дякуючи Богові за допомогу; молився перед тим як обрати дванадцятьох апостолів; молився у Гетсиманському саду та помираючи на хресті. Тому людина, наслідуючи Господа, має молитися в різних моментах життя: у радісних і важких, просячи Бога, дякуючи Йому і прославляючи Його. „Молитва – це мої відносини з Богом”, – нагадав о. Микола.
Другий день реколекцій був присвячений роздумам стосовно того, якою має бути молитва. О. Микола пояснив, що під час молитви в людини повинна бути свідомість присутності Бога, що молитва – це є зустріч з Богом, а тому не потрібно молитися на показ перед людьми. Молитва має виходити з серця, на молитві слід слухати Бога та не говорити зайвого. Молитва має бути витривалою, а це, в свою чергу, зміцнює віру. Важливою є покора, любов до Бога і ближнього. 
В останній день адвентових розважань отець-реколекціоніст зупинився на молитві Отче наш, яку назвав „перлиною” молитов, адже її навчив нас сам Ісус. О. Микола затримався над кожним рядком Молитви Господньої, пояснюючи його. Також звернув увагу на те, що ця молитва має бути своєрідною „програмою” для життя кожного християнина.
Молитва є дуже важливою в житті, а заохотив о. Микола навчатись молитви від Ісуса.

{gallery}lviv/18.12.12{/gallery}