Аяччо: єпископські свячення о. Франсуа Бустілло

Аяччо: єпископські свячення о. Франсуа Бустілло

У неділю, 13 червня 2021 р., у Кафедральному соборі Успіння Пресвятої Діви Марії в Аяччо на Корсиці (Франція), відбулася урочистість єпископських свячень нашого співбрата о. Франсуа Бустілло.

Свячень уділив архієпископ Жан-Марк Авелін, митрополит Марселю, а допомагали головному служителю архієпископ Олів’єр де Жермані, архієпископ Ліона, та єпископ Ніколас Брувет, ординарій Тарба і Лурда. Також був присутнім архієпископ Челестіно Мільйоре, апостольський нунцій у Франції, і наш співбрат, архієпископ Домінік Метьє, архієпископ Тегерана-Ісфагана. Участь взяли представники нашого Ордену: генеральний вікарій о. Ян Мацєйовський, який зачитав лист генерального міністра, кустош провінційної кустодії св. Бонавентури у Франції та Бельгії, співбрати з Нарбони, Іспанії та Падуї. Через санітарні обмеження кількість вірних у Кафедральному соборі була обмежена. Для всіх, хто хотів взяти участь в урочистості, був встановлений великий екран на площі поблизу собору. На початку Євхаристії генеральний вікарій дієцезії розповів новому єпископу історію Церкви, пастирем якої він має бути, с. Єлізабет Роберт представила вірним постать єпископа Бустілло, а представник органів місцевого самоврядування вручив йому ключ до Кафедрального собору. Потім була зачитана папська булла, після якої прозвучав гімн Слава во вишніх Богу.

Літургію супроводжував прекрасний спів хору, який також виконав зворушливі пісні на корсиканській мові. На завершення урочистості нововисвячений єпископ звернувся до всіх зі словами подяки. На іспанській мові він подякував, присутній на Св. Месі, мамі, рідним і цілій своїй родині. На італійській мові висловив вдячність усім прибулим співбратам. І завершив своє звернення на корсиканській мові, що, ясна річ, було прийняте з великим ентузіазмом.

На Корсиці  залишається надзвичайно живою пам’ять про францисканців, які, впродовж багатьох років, проголошували там Євангеліє, і зробили вагомий внесок у життя та культуру цілого регіону. А тому сподівання вірних, пов’язані зі служінням нового францисканського єпископа, є дуже великими.

Нехай св. Франциск підтримує нашого співбрата у новому служінні для римсько-католицької Церкви на Корсиці та у Франції.

о. Ян Мацєйовський, генеральний вікарій