Братерська зустріч в Більшівцях

Братерська зустріч в Більшівцях

В днях 1-2 жовтня в монастирі бл. Якова Стрепи в Більшівцях відбулась відпочинково-організаційна зустріч братів францисканців з української делегатури. Ціллю зустрічі був підсумок літніх заходів, які організовувались братами і планування нового душпастирського року, але передусім, перебування разом на молитві і у спільноті.

Центром зустрічі була Євхаристія і адорація Пресвятих Дарів зі спільною молитвою на розарії. Ввечері ми зустрілися за святковим столом з нагоди іменин братів Григорія, Станіславів, Михайла і Едуарда та днів народження братів Андрія і Павла.
Під час нарад ми планували молодіжні заходи на період зимових канікул в грудні і січні. Бр. Мар’ян був призначений відповідальним за зорганізування францисканської молоді «Молоді за Франциском» в українській делегатурі та директором Францисканської зустрічі молоді в Більшівцях.
Бр. Григорій говорив про цікаві міжнародні, екуменічні й міжрелігійні ініціативи. Уваги заслуговує щорічна Меса і зустріч на полях під Дитятином на згадку битви польського і українського війська з військом більшовицьким 16 вересня 1920 р., а також Зустріч Арка, на якій збираються українці, поляки, євреї і мусульмани під гаслом «Як спокійно говорити про спільну історію».

{gallery}akcje/14.09.23{/gallery}