Великопісні реколекції в Криму

Великопісні реколекції в Криму

Бр.Едуард Кава, делегат провінціала в Україні та настоятель монастиря у Борисполі, від Попільної Середи до І Неділі Великого Посту (в днях 5-9 березня 2014 року), провадив великопісні реколекції в парафії св. Мартина І в Євпаторії у Криму, в якій свою душпастирську працю провадять Отці Облати (Згромадження Місіонерів Облатів Пресвятої і Непорочної Діви Марії).

Темою реколекцій було визволення, а науки отця-реколекціоніста були побудовані на прикладах зі Святого Письма, таких як визволення вибраного народу з єгипетської неволі та інших біблійних постатях, які у своєму житті пережили визволення.
Ситуація в Україні є напруженою від листопада 2013 року. З цього часу люди протестують на головній площі Києва. Цей протест загострився після побиття міліцією учасників Майдану. Особливо драматичною була ситуація, коли снайперами було вбито кількох учасників мирного протесту. Після таких подій бр. Едуард разом із братами вирішив брати активну участь в Майдані і почав регулярно виїжджати туди на молитву.
Після драматичних подій на Майдані, які мали місце в лютому, коли загинуло понад 80 учасників мирного протесту, наступила зміна уряду. Та коли здавалось, що все мирно закінчиться, російські військові розпочали окупацію Криму.
Сьогодні ситуація мешканців Криму є надзвичайно напруженою. На вулицях є російські військові і так звана самооборона Криму. Українські військові і міліція є беззахисними, так як знаходяться під постійним наглядом російських військових. Українські телевізійні канали замінено на російські, через що мешканці Криму не мають доступу до інформації зі світу.
В цій важкій ситуації мешканці Криму потребують молитви і підтримки, а біблійна заповідь визволення і Божої опіки є єдиним джерелом надії для багатьох віруючих в Криму і Україні.

{gallery}lviv/14.03.02{/gallery}

{gallery}boryspil/14.03.03{/gallery}