Великопісні реколекції – час для роздумів

Великопісні реколекції – час для роздумів

В днях від 11 до 13 березня в храмі св. Антонія відбулись великопісні реколекції, які виголосив о. єпископ Едуард Кава, єпископ-помічник Львівської Архідієцезії. 
Протягом трьох днів вірні розважали над 10 Божими Заповідями. Саме таку тему обрав отець єпископ: Божий Декалог.

У неділю під час Св. Мес йшла мова про перші три заповіді, завдяки яким людина може відчути близькість Бога, пізнати силу молитви, яка в змозі змінити кожного, та зрозуміти, що Бог запрошує людину до Церкви, щоб захоплюватись нею, – добрим створінням, якому Він дав життя.
Другий день реколекцій був присвячений наступним трьом заповідям. Отець єпископ пояснив, наскільки важливою є пошана до батьків, наскільки потрібно бути уважними та вразливими в поведінці відносно інших людей, і що сім’я є одним цілим, неподільною та освяченою Богом.
Третій день закінчився роздумами над останніми чотирма заповідями, які Бог дав для того, щоб людина не була надто прив’язаною до матеріальних речей, несла відповідальність за слова, які говорить іншим, та намагалася змінювати і вдосконалювати своє мислення, спрямовуючи його до того, що духовне.
На завершення о. єпископ Едуард Кава подякував вірним за їхню участь і витривалість у реколекційних навчаннях, і побажав, щоб Божі Заповіді в житті кожної людини були світлом до вічності.

{gallery}lviv/18.03.10{/gallery}