Вшанування Святого Франциска Асизького

Вшанування Святого Франциска Асизького

4 жовтня, в Ордені Братів Менших Конвентуальних урочисто вшанували Святого Франциска Асизького. Відтак, з нагоди свята у храмі Святого Антонія з Падуї було відслужено урочисті Меси. 
Уже стало доброю традицією приймати цього дня у парафії гостей – братів-домініканців. Тож і цього разу одну із Святкових Мес, разом з о. Едвардом Кавою очолив домініканець о. Ігор.

Проголошуючи проповідь, о. Ігор пригадав легенду, що оповідає про дружбу Святого Франциска і Святого Домініка: «Домініканці мають шкіряний пасок, а францисканці – білу мотузку. Легенда оповідає про те, що Фрациск і Домінік зустрілися у 1216 році в Римі, на Лютеранському соборі. Маючи спільні цілі проголошування Євангелія, потоваришували. А на знак дружби обмінялися тим, що мали найціннішого. Франциск, будучи сином багатого купця, носив шкіряний пасок. А Домінік був убогим священиком і підперізувався мотузкою. Тож на знак дружньої любові Франциск і Домінік обмінялися цими речами. І, здається, вже 800 років ця дружба триває. Виникає ця дружба зі Святого Євангелія».
Говорячи про щоденне життя о. Ігор зауважив, що люди схильні розраховувати лише на власні сили, чим ніби закривають Господа Бога у храмі. А виходячи з храму, починають життя без Бога. А, власне, ні! Сам отець Святий Франциск вчить нас, що екзамен з нашого християнського життя починається тоді, коли виходимо із храму.
«Господь Бог хоче діяти в нашому житті разом з нами. Це – п’ятдесят на п’ятдесят. І дякуймо Святому Франциску, що є нашим покровителем і показує нам братолюбну святість», – сказав о. Ігор.
Завершилася урочиста Меса, як і кожного вівторка, Дев’ятницею до Святого Антонія. Наприкінці усі присутні мали змогу вшанувати реліквії Святого Антонія та Святого Франциска.

{gallery}boryspil/16.10.13{/gallery}