Відбулася друга зустріч Курсу «Альфа»

Відбулася друга зустріч Курсу «Альфа»

9 жовтня, у костелі Святого Антонія з Падуї, відбулася друга зустріч євангелізаційного Курсу «Альфа», до участі в якому охоче запрошуються усі, хто шукає відповіді на запитання про віру та сенс життя. 
«Хай Бог усіх вас благословляє! Відкривайте ваші серця на те, що почуєте. І нехай Дух Господній буде присутній у тому слові», – сказав на початку настоятель монастиря о. Павло Одуй. 

Розпочалася зустріч конференцією, підготованою одним із лідерів спільноти «Живий вогонь» Миколою Самаром на тему «Хто такий Ісус».
Будучи фізиком за освітою, він детально розповів про наукові дослідження, які підтверджують те, що віра в Бога є логічною. Під час доповіді Микола навів чимало прикладів із фізики, що вказують на присутність Бога у творенні всього існуючого. «Таке враження, що світ спеціально юстований для того, щоб на ньому було життя», – сказав він і зацитував відомих людей, котрі погоджувались із цим твердженням. Зокрема, астронома Елана Сендиджа, французького фізика, лауреата Нобелівської премії з фізики за 1966 рік Альфреда Кастлера, філософа Френсіса Бекона.
«Віра і розум не суперечать одне одному в пізнанні Бога, – сказав Микола Самар та навів цитату Святого Івана Павла II: «Віра і розум ніби два крила, на яких людський дух підноситься до споглядання істини».
Також під час конференції Микола запропоновано присутнім роздумати над питанням, Ким Є Ісус: навів чимало історичних доказів життя Ісуса, думки та описи із достовірних джерел; цитати, в яких Ісус говорить Сам про Себе; факти, що підтверджували Його Божественність; пророцтва, що стосувались Ісуса; аргументи щодо Його Воскресіння та вознесіння на небо.
Після коференції присутні мали змогу почути свідчення члена спільноти «Живий вогонь», що вкотре переконує у безмежній Божій любові та доброті до кожного з нас. Та переглянути сценку про підступність гріха і правдиве життя із Богом.
Окрім того, о. Павло заохотив усіх до подячоної молитви Господу: «Скажемо Богові, що Він Є добрий! Це одне ми завжди можемо зробити. Особливо тоді, коли здається, що Він – не дуже добрий… Пропоную, щоб ми зараз трохи зупинилися і сказали Богові, що Він Є доборий! Це дійсно так, бо постійно досвідчуємо Його доброти! Але, чомусь, рідко Йому про це говоримо. Найчастіше кажемо, що нам погано і просимо про допомогу. Але тепер я би хотів сказати, що Бог добрий!.. Найбільшим доказом Його любові є те, що Він послав на землю Свого улюбленого Сина, Котрий помер і воскрес за нас. Тому хочу, щоб ми з глибини серця сказали Богові: «Дякую Тобі за це!», – заохотив перед молитвою о. Павло Одуй.
Наприкінці зустрічі відбулося знайомство у менших групках, де у майбутньому учасники матимуть змогу обговорювати почуте, висловлювати свої думки та спілкуватись на зазначені теми.

Довідка:
Альфа – це курс, що передбачає 12 зустрічей, на яких розглядатимуться основні питання християнської віри. Це чудова можливість обговорити духовні теми, поспілкуватись з різними людьми, прийняти рішення про те, яке місце займатиме християнство у вашому житті.
У програмі: представлення теми зустрічі, свідоцтва, пантоміми, молитва, обговорення в групах.
Час зустрічей: щонеділі, о 19.30
Місце зустрічей: Храм Святого Антонія з Падуї, вул. Личаківська, 49а.

{gallery}boryspil/16.10.14{/gallery}