Відзнака для о. Владислава Лізуна

Відзнака для о. Владислава Лізуна

О. Владислав Лізун OFM Conv був відзначений президентом Броніславом Коморовським Золотим Хрестом Заслуг за інтеграцію польського суспільства в Україні, за сприяння в опіці та розвитку культури польської меншини в Україні.

Відзнака була вручена в Посольстві Речі Посполитої Польщі у Києві після урочистостей у 75 річницю пам’яті жертв Катинського розстрілу на польському кладовищі у Биківні під Києвом.
Під час офіційної польсько-української церемонії на кладовищі у Биківні президенти України та Польщі поклали квіти біля пам’ятника вбитих Українців і виголосили промову, після чого на польському кладовищі була відслужена Свята Меса, яку очолив архієпископ Йосиф Гуздка. Після завершення Меси президент Польщі і офіційна делегація катинських сімей поклали квіти біля пам’ятника вбитих Поляків. 
Після Євхаристії усі присутні пішли на обід до ресторану. Після обіду відправилися до Польського Посольства у Києві і там відбулась церемонія вручення відзнак 10 особам, у тому числі трьом богопосвяченим особам, о. Владиславові і священикам з Одеси та Житомира.
Під час розмови з президентом о. Владислав торкнувся теми судової справи монастиря у Львові.
О. Владислав Лізун OFM Conv від 1992 року працює в Україні, більшість часу у Львові в костелі св. Антонія. Має великі заслуги у сприянні відновленню історичних храмів у Львові, Більшівцях, Винниках, Щерці і Семенівці (Львівська обл.), є капеланом воєнних ветеранів у Львові та Комітету відбудови кладовища Львівських Орлят

{gallery}lviv/15.04.12{/gallery}