Відпочинок, як спосіб духовного зросту

Відпочинок, як спосіб духовного зросту

Наша невеличка реколекційна група під керівництвом о. Петра Франківа провела неповторні дні у гірському селі Яблуниця. Цей відпочинок був спрямований на поглиблення віри, пізнання Бога і того, що означає бути групою. Та ми отримали значно більші дари від Бога, ніж бажали.

Кожен день розпочинали спільною молитвою, роздумами над Святим Письмом, благословенням отця. Це задавало певного настрою на весь день, а часті конференції, щоденна Євхаристія, прийняття св. Таїнств, молитви на Розарії та різні способи медитації над Словом Божим дарували відчуття постійної присутності Бога серед нас.
З нами відпочивало п’ятеро діточок, якими опікувалась розумна, терпелива та чудова сестра Олена Куц. Вона навчала дітей творчо роздумувати над Святим Письмом, через різні ігрові форми прагнула їм дати глибше розуміння добра і зла, Царства Небесного, віри. Сестра Олена дуже вміло поєднала навчання та розваги, діти були радісні, задоволені та щасливі.
Мальовнича природа та хороша погода дозволили нам насолодитись ще й веселими зимовими розвагами. Катання на санчатах, ігри в сніжки, ліплення величезного сніговика, зріст якого сягав майже 2 метри – це повернуло кожного з нас у дитинство та подарувало незабутні враження. Особливими стали і наші вечори, де було багато смачної їжі та ще більше веселого настрою, позитиву, усмішок, цікавих конкурсів та розваг. Коли дітки уже солодко спали, ми розпочинали нічні «посиденьки», де кожен міг поділитись своїм досвідом, переживаннями, отримати відповіді на питання, що турбують, не боячись осуду чи насмішки.
Цей відпочинок відкрив нам те, як часто ми думаємо про задоволення тільки власних потреб. О. Петро дуже обережно словами та своїм прикладом навчав, як треба служити іншим, дбати про ближнього та дати кожному відчуття «потрібності». Ми змогли ширше відкрити свої серця одне одному, пізнати щось нове у стосунках з Богом та у власному самовдосконаленні. Це дуже зблизило нас усіх.
Ми надзвичайно вдячні Богу за такі дари та о. Петру, який є дуже відповідальним, розумним, веселим, відкритим, багатогранним, красивим, справжнім прикладом для нас на непростій дорозі до Бога.
Група з україномовної спільноти храму св. Антонія

{gallery}lviv/13.02.06{/gallery}