Відпуст св. Антонія у Львові

Відпуст св. Антонія у Львові

Як щороку, 13 червня в Санктуарії св. Антонія у Львові святкували Урочистість на честь свого Покровителя. Приготування розпочалися кількома днями раніше – організація польового вівтаря, квітів, випікання булок св. Антонія, приготування урочистого обіду ітд.

День відпусту розпочався з самого ранку, перші шанувальники Святого зібралися у храмі на св. Месу о 9.00, яку відправляло кілька францисканців на чолі з о. Славомиром Бистрим. На цій молитві зібрала багато вірних, перед усім бідних, адже Святий з Падуї відомий як опікун убогих. Роман Халанія, настоятель Третього Францисканського Ордену, також цього дня роздавав їм хліб св. Антонія, так як робить це кожного вівторка і суботи.
Урочисту св. Месу о 12.00 очолив єпископ Маркіян Трофимяк, ординарій луцької дієцезії. Він також проголосив проповідь, в якій згадав Слугу Божого о. Рафала Керницького, відважного пастиря і сучасний взірець святості, а також інших священиків, які в часи комуністичного режиму давали свідоцтво віри і святості на наших землях. Разом з Єпископом св. Месу служили священики з львівського деканату та брати францисканці з усіх монастирів на Україні. Євхаристія завершилася посвяченням лілій та урочистою процесією з фігурою св. Антонія та Найсвятішим Таїнством вулицями довкола монастиря францисканців. Після процесії вірні мали можливість вшанувати мощі свого улюбленого Святого.
Ввечері о 18.00 відбулася ще одна св. Меса українською мовою під проводом о. Станіслава Нуцковського, яка також зібрала дуже багато вірних.
Святий Антоній народився в Португалії, в Лісабоні і є одним з найпопулярніших святих, якого вшановують в багатьох місцях у всьому світі, як могутнього покровителя і чудотворця, особливо помічного в пошуку загублених речей.

{gallery}lviv/12.06.13{/gallery}