Візитація Львівського деканату

Візитація Львівського деканату

Вперше після ІІ світової війни у Львівському деканаті відбувається канонічна пастирська візитація, метою якої є поглиблення контактів з душпастирями і вірними, а також ближче знайомство з життям та функціонуванням парафії.

Розпочалася вона урочистим входом Архієпископа Мечислава Мокшицького у храм св. Антонія, де його разом з Генеральним вікарієм Львівської Архідієцезії привітали: настоятель храму о. Владислав Лізун та декан львівського деканату о. Ян Нікєль, але передусім покровитель храму св. Антоній у своїх мощах. Після тихої молитви Архієпископа, привітань парафіян, молитви за Архіпастиря та його короткого слова до вірних розпочалася Св. Меса, яку разом з Архієпископом Мечиславом та єпископом Леоном звершували священики львівського деканату та представники Митрополичого Управління. Євхаристію Архієпископ жертвував у намірі священиків, монахів, монахинь, а також за всіх вірних, щоб зростали у ласці в Бога, у вірі та прямували до святості.
Програма наступних трьох днів візитації намагалася охопити всі виміри багатого парафіяльного життя. Це були зустрічі зі священиками та сестрами, відвідини багатодітної родини та монастирських спільнот, що знаходяться на території парафії, хворих та самотніх, якими опікуються францисканці. Архієпископ побував на катехезах при парафії та зустрівся з педагогами і учнями школи № 24, а також з іншими групами, які функціонують при парафії, але передусім впродовж цих трьох днів особливим чином огортав вірних своєю пастирською молитвою під час Євхаристії.
У неділю, 3 березня, на завершення, не бракувало слів вдячності, як зі сторони парафіяльної спільноти, так і з уст самого Архієпископа, який був надзвичайно вражений теплим прийомом та плідною душпастирською і не тільки роботою францисканців на Личакові.

{gallery}lviv/14.03.01{/gallery}