Вірні з парафії св. Антонія прийняли Таїнство миропомазання

Вірні з парафії св. Антонія прийняли Таїнство миропомазання

24 травня, у свято Пресвятої Діви Марії Матері Церкви, під час урочистої Св. Меси о 18.00 год. вірні з нашої парафії прийняли Таїнство Миропомазання. Очолив Євхаристію та уділив Таїнства християнського втаємничення отець єпископ Едуард Кава OFMConv. Співслужили Св. Месу о. Станіслав Кава, кустош Кустодії, о. Микола Орач, настоятель парафії і о. Славомир Бистрий.

Кандидатів було десять. Здебільшого це булимолоді хлопці та дівчата.

Сам обряд мав місце після Пастирського Слова, яке виголосив отець єпископ. Вірні, по одному, кожен зі своїм свідком, підходили до головуючого Літургії,який через помазання чола святим миром (олією, змішаною з пахощами, що її освятив єпископ), покладення рук і промовляння сакраментальних слівуділив безпосередньо таїнства.

У Пастирському Слові/Під час гомілії єпископЕдуард тлумачив Євангеліє про чудо, звершене Ісусом на весіллі в Кані Галілейській. Єпископ заохотив вірних вчитися, із покорою, слухати Бога та побажав, щоб Марія і Святий Дух невпинно їм в цьому товаришували.

Залишається тільки нагадати, що наслідкомТаїнства Миропомазання (Конфірмації) є особливе зішестя Святого Духа, яке зумовлює зростання одержаної в Хрещенні благодаті, глибше закорінюєхристиянина у Божому синівстві, ще тісніше пов’язує людину з Христом і Його Церквою, зміцнює в душі дари Святого Духа та дає особливу силу, абисвідчити християнську віру.