Вічні обіти бр. Сергія

Вічні обіти бр. Сергія

4 жовтня 2022 р., в Урочистість св. Франциска Ассізького, троє братів з провінції св. Антонія і бл. Якова Стрепи в Польщі (Краків), і один з провінційної кустодії Святого Хреста в Україні, склали вічні обіти в базиліці францисканців у Кракові. Під час літургії вірні молилися про дари Святого Духа, щоб із кожним днем брати щораз більше ставали подібними до Христа, чистого, вбогого і послушного волі Отця; щоб понад усе прагнули мати божого Духа і дозволили, аби Його освячуюча дія їх провадила; щоб Бог підтримував у них живу любов до вбогості, до братерського життя і до Церкви; щоб їм поблагословив, освятив і консекрував їх.  

«Сергію, Шимоне, Павле, Матеуше, дуже дякуємо Вам за те, що Ви запросили нас на цю гарну урочистість. Це особливий час, це особлива подія, коли Ви складаєте на вівтарі своє життя, ціле життя. Чи може бути щось красивішим ніж те, коли людина говорить Богові «так», коли віддає Йому цілого себе в той час, коли є молодою, коли життя ще перед нею? У тих обітах: вбогості, послуху і чистоти, ви не залишаєте для себе нічого. Дуже Вам дякую, що ми можемо бути свідками такої прослави, такої віри, в яких ми сьогодні приймаємо участь», – говорив міністр провінції фр. Марян Голомб, котрий очолив Св. Месу.

Вікарій української кустодії фр. Станіслав Пенкала під час проповіді пояснював братам, що вічні обіти – це тільки закінчення певного етапу в їхньому житті, що це не кінець, але початок, брама до неба, і що перед ними ще довга дорога, аби дійти до трону Бога Отця.

Брати: фр. Сергій Горовий, фр. Матеуш Гнат, фр. Шимон Ґрешта і фр. ПавелБабік, продовжать богословські студії в Кракові, готуючись до прийняттяпресвітерських свячень.

Фр. Ян Марія Шевек