День Зосередження lectio divina

День Зосередження lectio divina

Католицька Церква увійшла у час Адвенту. Це винятковий і не типовий час. Він характеризується очікуванням Спасителя, що і є духовністю Церкви. Це очікування відбувається у темряві, отже у такому стані, який має щось із таємниці Бога а також таємниці людини. У темраві, щоби щось узріти, потребуємо світла. А таким світлом для нас, учнів Ісуса Христа, є віра, яка народжується із слухання Божого Слова.

Саме для такого слухання Божого Слова, у Дім Матері, що у Більшівцях, у суботу 4 грудня, приїхали парафіяни на чолі з с. Володимирою із греко-католицької парафії св. Йосифа, Обручника Пресвятої Діви Марії, що в Івано-Франківську.
Ціллю їхніх відвідин, було пережиття Дня Зосередження lectio divina.
У Домі Матері, яким опікуються францисканці, часто відбуваються реколекції, які поглиблюють віру, зміцнюють надію і розпалюють любов. Бо лишень із таким серцем можна щасливо переживати своє життя і обдаровувати інших радістю і миром.
День Зосередження зібрав аж 36 учасників і ввів у атмосферу тиші, без якої є неможливе почути Господа.
Впровадження у молитву Словом давав місцевий францисканець – бр. Станіслав Нуцковський. Темою цього дня був уривок із Євангелія від Матея, який описує Ісусову катехезу про сіяча, який сіяв зарно. Слово так провадило, щоб побачити у собі усі ці сорти грунтів, у яке Боже слово падає: потоптане людськими стопами серце; мілкий грунт серця з приводу каміння низької самооцінки і знецінення свого життя; грунт серця, яке було покинуте, тому і заросло буряном і хащами; і родючий грунт чистого серця, яке надалі зилишається дівочим і недоторканим. Слово провадило до того, щоб посісти свою землю, замлю свого серця, щоб столо воно родючим грунтом здатним приносити плід, який буде годувати багатьох.
Учасники цього Дня Зосередження мали можливість духовних розмов і  скористатися із таїнства сповіді. У цьому служінні допомагав францисканець зі Львова – бр. Славомир Бистри.
День у Домі Матері закінчився діленням плодами молитви і зустрічі із Божим словом. Це гарна нагода втішитись Божою дією і Його чудати.
Пресвята Діва Марія черговий раз заопікувавшись своїми дітьми, ввела їх у чудо відчування радості життя і бачення надії свого покликання. Її Дім є Домом чуда, де сліпі бачать, глухі чують а кульгаві ходять.
Адветн, це очікування разом із Пресвятою Дівою Марією. Із Нею зовсім не нудно і не важко живеться.
Якщо Ти очікуєш у свому житті чуда, то спробуй відкрити Біблію, витишити серце, покликати Пресвяту Діву Марію і.. досвідчуй найбільшого чуда, чуда зустрічі із Спасителем Ісусом Христом.