«Дякую, що ви не злякалися!»

«Дякую, що ви не злякалися!»

У неділю, 12 липня, у санктуарії Матері Божої Більшівецької Львівський митрополит архієпископ Мечислав Мокшицький очолив відпустову Святу Месу. Із ним співслужив єпископ-помічник Мукачівської дієцезії Микола Лучок. Напередодні єпископ Микола брав участь у нічному чуванні разом із молоддю, яка прибула до Матері Божої Миру та Поєднання, щоб розпізнати власне покликання.

Усіх прибули паломників, священників та богопосвячених осіб на чолі з архієпископом, привітав настоятель санктуарію о. Андрій Ванат. Він ще раз подякував митрополиту за дар, зроблений ним особисто рік тому – образ Матері Божої та дві срібних сукні для Марії та Дитятка Ісус.

У проповоді архієпископ Мечислав Мокшицький процитував отця Тімоті Редкліфа, який писав, що глибоко вірить у таємницю покликання, яке людина отримує від Бога, і яке не стільки є покликанням до чогось, скільки покликанням до існування. Архієпископ сказав: «У такому розумінні життя є Божим даром, за який ми завжди маємо бути вдячними. Радісне прийняття цього дару пов’язане міцно із усвідомлення того, що все, що нас зустрічає, має сенс. (…) Всі люди отримують благодать покликання, яке є закликом до крокування шляхом християнського життя. Ознаками цієї благодаті є внутрішні натхнення і потреба шукання правди і добра. Кожний, хто ступає на цю дорогу пошуку, вже знаходиться на шляху, який веде до Христа».

Звертаючись до молоді, архієпископ Мечислав із великим зворушення сказав: «Журналісти часто питали у мене, яке найважливіше слово за свій тривалий понтифікат сказав папа Йоан Павло ІІ? Я вважаю, що це: «Не бійтеся!» І я сьогодні дуже вам вдячний, дорога молоде, що ви не злякалися, що ви сьогодні тут. Ви є свідками того, що ми не боїмося. І я вам за це свідчення дуже дякую! За ваші молитви, за ваше паломництво, за ваше свідчення віри. Кожного року я кажу, що люблю вас і це не змінилося. Я дуже-дуже люблю вас».

Після Святої Меси відбулося виставлення Пресвятих Дарів та відновлення Акту Присвячення Непорочному Серцю Пресвятої Діви Марії.

Джерело: CREDO: https://credo.pro/2020/07/269132