Екуменічна хресна дорога в Борисполі

Екуменічна хресна дорога в Борисполі

В середу, 20 квітня 2011 року, відбулася перша в історії Борисполя Хресна Дорога вулицями міста. Щоб дати свідоцтво віри в Ісуса Христа, розіп’ятого і воскреслого, ми запросили всіх християн.
На жаль, на богослужіння прийшли лише представники Православної Церкви Київського Патріархату. Шлях Хресної Дороги пробігав вздовж головної вулиці міста. Слово Боже гучно пролунало в нашому місті.
Нас було небагато (приблизно 70 учасників) і ми відчували себе справжньою закваскою у безмежному просторі безнадійної і моральної біди. Дуже багато зацікавлених зупинялися і з подивом спостерігали за не щоденною подією. Мало хто з них розумів на що дивляться їхні очі. А дехто спонтанно прилучався до нас по дорозі.
Організаційну сторону Хресної Дороги взяв на себе настоятель нашої спільноти о. Андрій Ванат.
З нами молилися також представники православного духовенства. Біля останнього стояння ми прослухали промову Йоана Павла ІІ, скеровану до українського народу.
Багато наших парафіян, а також випадкові люди, були зворушені тематикою роздумів. Були вони дуже актуальні, беручи до уваги помітну патологічну ситуацію родин, бо саме цій темі були присвячені медитації біля кожного стояння.
o. Павел Одой, Бориспіль

{gallery}11.04.11{/gallery}