Заохота єпископа Едуарда Кави у Кальварії Пацлавській

Заохота єпископа Едуарда Кави у Кальварії Пацлавській

Настав час, щоб ми з відвагою сказали: я людина віруюча, охрещена, хочу жити відповідно до цінностей, які зберігаю в своєму серці, – сказав Львівський єпископ-помічник під час Святої Меси в другий день Великого Відпусту в Кальварії Пацлавській біля Перемишля.

У своїй проповіді єпископ Кава запитав, чому сьогодні, будучи людьми віруючими, „ми так часто є сумними, чому так часто боїмось відстоювати свої цінності, чому так часто боїмося, щоб хтось погано не говорив про нас?”

Часто ми навіть боїмося визнати, що ми віруючі. Можливо, власне настав час, щоб ми сміливо вимовляли ці слова разом із Марією: Величає душа моя Господа, моє життя є прославленням Господа, я є віруючий, охрещений, я хочу жити відповідно до цінностей, які маю в своєму серці, які Бог вклав у моє серце. І я хочу, щоб ціцінності були справді всюди там, де б я не був наголосив владика Кава.

Посилаючись на євангельський уривок провідвідини Пресвятою Дівою Марією св. Єлизавети, проповідник оцінив, що в такому стані, в якому була св. Елизавета, знаходиться Католицька Церква в країні і у світі. Таким чином він посилався на останні події у Варшаві і світі, де релігійна символіка була оскверненою.

Це неприйнятні речі, які шкодять не тільки нашій гідності як християнам і католикам, але це речі, які дійсно шкодять нашій ідентичності. І ми не можемо мовчати. Ми не можемо бути пасивними чи байдужими. „Пізнай істину, і правда звільнить тебе” – це слово, яке дуже актуальне для нас сьогодні, – наголосив він.

Львівський єпископ-помічник сказав, що в особі матері Івана Хрестителя ми можемо побачити себе, бо в кожного з нас виникає багато питань що до поточної ситуації і кожен з нас відчуває певну самотність – і не тільки зараз, коли є обмеження, пов’язані з епідемією.

Зараз ми переживаємо час великої самотності, кризу. Ми дуже часто відчуваємо себе непотрібними, якщо ми не є продуктивними, якщо наше життя не є успішним. Якщо ми не йдемо в ногу з цим світом, то дуже часто ми є в такому стані як Єлизавета. Вдивлячись в Єлизавету, сьогодні можна знайти для себе багато відповідей. Та, яку ціле життя вважали за прокляту, стала благословенною, бо зачала життя в утробі, під своїм серцем. Бог перетворює прокляття у благословення. І сьогодні Бог хоче здійснити таку переміну у нашому житті. Хоче, щоб те, що є найбільшим тягарем і прокляттям для нас сьогодні, стало для нас великим подарункомсказав він.

За словами ієрарха, сьогодні Церква подібна до св. Єлизавети – у ній є життя, але вона дуже ізольована і маргіналізована.

Єпископ Кава підкреслив, що сьогодні Марія поспішає прийти до нас, щоб ми не були самотніми, щоб не відчували себе відкинутими чи забутими.

4 Comments
  1. Я уже полагаюсь подборкам единственно с Вашего вебсайта. У Вас сосредоточены профессиональные знатоки в своем деле.

  2. Ясное будущее время граждан исходит от справедливости. Большой поклон Вам за инициативное содействие в данном направлении.

  3. Светлое предстоящее время людей исключительно зависит от справедливости. Большой поклон Вам за инициативное содействие в вышеуказанном курсе.

Comments are closed.