Запрошуємо на курс «Альфа»

Запрошуємо на курс «Альфа»

2 жовтня, після вечірньої Меси у костелі святого Антонія з Падуї відбулася перша зустріч курсу «Альфа», ініційованого католицькими спільнотами «Живий вогонь» та «GLORIA». 
Зустріч розпочалася із пантоміми з масками, в якій кожен міг упізнати себе. У своєму повсякденному житті люди часто одягають маски, грають ролі, приміряють чужі образи, ховаючи за цією несправжністю істинне обличчя.

Але Бог не потребує цього, бо дивиться у серце людини, наповнюючи його світлом та любов’ю.
На початку зустрічі настоятель парафії та духовний опікун курсу о. Павло Одуй дав особисте кротке свідчення того, як курс «Альфа» вплинув на нього: «Будучи семінаристом у Кракові я, разом з двома іншими братами, пішов на курс «Альфа». Там навіть ніхто не знав, що ми францисканці… Мене дуже сильно доторкнуло те, що я пережив на тому курсі. З того часу завжди хотів не лише брати участь, а й залучати інших, щоб вони також змогли приходити, слухати, переживати і досвідчувати… Тож сьогодні у моєму серці – велика радість». 
Опісля о. Павло Одуй акцентував увагу присутніх на трьох стереотипних твердженнях християнства: християнська віра – нудна, неправдива і несучасна. 
Однак, це зовсім не так… Даючи свідоцтва із власного життя, наводячи приклади з життя інших, цитуючи відомих класиків літератури, музикантів та науковців опротестував ці хибні твердження. 
«Тож невже християнство можна назвати нудним? Воно дає нам можливість жити повноцінним життям! Хіба воно оманливе? Адже воно – сама істина! Хіба воно не стосується нас безпосередньо? Адже воно змінює все наше життя! «Я Є дорога, правда і життя», – Ісус», – такими словами закінчив свій виступ о. Павло.
Підтвердженням цього стало також свідчення одного зі слухачів курсу «Альфа» та його історія навернення. 
Опісля присутні мали змогу у молитві розкрити Богові своє серце, віддати усі свої зранення, переживання, болі та подякувати Небесному Отцеві за Його безмежну любов.
На закінчення зустрічі о. Павло Одуй подякував усім присутнім, висловив сподівання, що охочих долучитись до курсу стане ще більше, відтак уділив свого благословення.

Довідка:
Альфа – це курс, що передбачає 12 зустрічей, на якому розглядатимуться основні питання християнської віри. Це чудова можливість обговорити духовні теми, поспілкуватись з різними людьми, прийняти рішення про те, яке місце займатиме християнство у вашому житті.
У програмі: представлення теми зустрічі, свідоцтва, пантоміми, молитва, обговорення в групах.
Час зустрічей: щонеділі, о 19.30
Місце зустрічі: Храм Святого Антонія з Падуї, вул. Личаківська, 49а.

{gallery}lviv/16.10.01{/gallery}