За заступництвом бл. Якова молімося за мир!

За заступництвом бл. Якова молімося за мир!

10 вересня, у костелі Святого Антонія з Падуї, завершилося Тридення на честь Блаженного Якова Стрепи. 
Молитва біля мощей Блаженного Якова стала початком ювілейної подяки Господові з нагоди 25-річчя відновлення структур Римо-Католицької Церкви в Україні після Другої Світової Війни. 

В урочистостях з цієї нагоди взяли участь: Його Високопреосвященство кардинал Тарчі́зіо Берто́не з Ватикану, архиєпископ-митрополит Львівський Римо-Католицької Церкви Мечи́слав Мокши́цький, представники Римо-Католицької Церкви, Української греко-католицької та Української православної Церков.
На завершення Трідіуму у костелі Святого Антонія було відслужено подячну молитву та виголошено проповідь. 
Звертаючись до присутніх, отець-францисканець Мар’ян Голуб ще раз акцентував увагу на великому духовному спадку Блаженного Якова Стрепи. А говорячи про його внесок у досягнення та збереження миру, заохотив також молитись за мир: «Арцебіскуп Яків забажав молитися за мир. Кожне богослужіння у костелах Львова та у цілій митрополії закінчувалося молитвою за мир. Забажав аби постійно просити у Бога про стале користання з Божого миру та безпеку державних кордонів. Дивлячись на сьогоднішнє життя людей на Сході України, думаю, що це повинен бути наш головний намір, з яким вирушаємо у цю процесію. За заступництвом Блаженного Якова молімося за мир на Україні, молімося аби не гинули невинні люди. Молімося за мир!». 
Опісля процесія з мощами Блаженного Якова, у супроводі духовенства, сестер-монахинь, міністрантів, молоді, дітей та численної парафіяльної спільноти вирушила вулицями Львова від костелу Святого Антонія до Катедрального Собору. 
По прибутті до головного храму Львівської архідієцезії Римо-Католицької Церкви було відслужено урочисту Месу, очолювану кардиналом Тарчі́зіо Берто́не.

{gallery}lviv/16.09.09{/gallery}