Звичайна провінційна капітула

Звичайна провінційна капітула

В понеділок, 12 березня, в Кальварії Пацлавській, Службою Божою вотивною до Святого Духа  розпочалася звичайна Капітула Провінції св. Антонія і бл. Якова. Перед чудотворним образом Матері Божої Кальварійської брати просили Бога, щоб всі рішення, які будуть прийняті під час цієї Капітули, допомогли відновити францисканський дух у спільнотах братів.
Генерал Ордену о. Марко Таска побажав, щоб під час цієї Капітули Провінція отримала великий дар пророцтва. Звичайна Капітула Провінції – це не лише час вибору на посади. Це також, як читаємо в Директорії – „подія духовно-харизматична, євангелічне розпізнання, автентична братерська зустріч”.
Тому під час Капітули брати вислухають багато звітів: провінціала, економа, головуючих провінційних комісій, асистентів та відповідальних за справи Провінції. В робочих групах брати будуть аналізувати та оцінювати життя і діяльність Провінції. Буде опрацьований чотирирічний план Провінції. А в кінці урочисто згадають братів, які померли під час останнього чотириліття.
В зустрічі беруть участь 42 делегати, які були обрані шляхом голосування, безпосереднього чи листового, а також 12 братів з уряду (генерал Ордену, провінціал, бувший провінціал, два брати Провінції з кустодій у Болівії і Словаччині, а також сім провінційних асистентів – члени ради краківської провінції).

Друга частина Капітули відбудеться 14-19 травня 2012 р. в монастирі в Гарменжі.