Зустріч генеральної курії з новообраними міністрами, кустошами, секретарями провінції та кустодії

Зустріч генеральної курії з новообраними міністрами, кустошами, секретарями провінції та кустодії

В днях 6-11 вересня 2021 р., у монастирі св. Бонавентури (Seraphicum) в Римі, відбулася щорічна зустріч членів генерального управління Ордену з новообраними міністрами, кустошами, секретарями провінції та кустодії.

На зустріч прибули брати з цілого світу, із 12 юрисдикцій: Індонезії, Польщі (Варшава, Гданськ, Краків), Чехії, України, Іспанії, Румунії, Італії (Абрузія, Ассізі, Центральна Італія, Апулія та Неаполь).

З огляду на формаційні потреби, на цьогорічній зустрічі розглядалися питання юридичного та економічного характеру, які в подальшому мають допомогти у правильному функціонуванні управління провінції; мало місце нагадування і роз’яснення деяких ухвал з останнього генерального капітулу, та роз’яснення правил комунікації з Орденом; проходили психологічні тренінги, метою яких є допомога в труднощах, що з’являються у взаємних братерських відносинах; мали місце теологічні роздуми на тему належного керування; відбулось представлення бюро з питань проектів. Не менш важливою була нагода познайомитися ближче. Брати, як це випливало зі щоденних розмов, почувалися збагаченими, передусім можливістю зустрічі, обміном досвідом і розширенням перспектив, але також спостереженням, що за обов’язками міністра, вікарія, секретаря, прокурора, асистента та іншими функціями приховані конкретні особи, які на щодень присвячують себе служінню цілій чернечій родині.

Перечислимо кількох людей, які поділилися своїм досвідом і знаннями: о. П’єр Луїджі Нава, заступник секретаря Конгрегації у справах Інститутів Богопосвяченого життя і Товариств Апостольського життя, фр. Мауріціо Ді Паоло, генеральний прокурор, фр. Валеріо Фоллі, координатор бюро з питань проектів, фр. Пьотр Станіславчик, генеральний делегат з питань формації, фр. Лучіан Горлеску з провінції св. Йосифа Обручника ПДМ в Румунії.

Серед запрошених гостей був архієп. Домінік Метьє OFMConv, архієпископ Тегеран-Ісфаганської архідієцезії, який 7 вересня звершив Св. Месу, а також кард. Мауро Гамбетті OFMConv, котрий 9 вересня очолив Св. Месу в базиліці Святих Дванадцяти Апостолів.

Тижнева зустріч завершилась у суботу, 11 вересня, паломництвом до Ассізі – міста серафимського отця св. Франциска, де під час Св. Меси о 12 год. з усіма учасниками зустрівся генеральний кустош о. Марко Мороні OFMConv. Перед Євхаристією о. Феліче Аут’єрі виголосив конференцію, під час якої вказав на актуальність і цінність незатвердженого Уставу у восьмисоту річницю його написання. Впродовж тижневої зустрічі не могло забракнути молитви біля гробу нашого святого з Ассізі, де, перед тим як роз’їхатись до місць свого служіння, усі взивали його заступництва.

News