Зустріч Францисканців Третього Ордену

Зустріч Францисканців Третього Ордену

Францисканський Орден Світських (Третій Орден) є заснованою св. Франциском Ассізьким спільнотою мирян, які живуть у світі, виконуючи свої професійні та суспільні обов’язки, та прагнуть до християнської досконалості, а їхнім завданням є апостольство у Церкві.

У своєму житті Третій Орден керується Уставом Францисканського Ордену Світських і Конституцією Францисканського Ордену Світських. Члени Ордену складають обіти і проходять постійну формацію.
Душпастирську опіку над Третім Орденом здійснює генеральний асистент і брати Першого Ордену.
Цього року Брати і Сестри Францисканського Ордену Світських вшановували 20-ту річницю смерті отця єпископа Рафала Владислава Керницького, багатолітнього опікуна Третього Ордену на території Західної України.
З цієї нагоди 28 листопада у Львові, у Санктуарії св. Антонія, була зорганізована зустріч Францисканів Третього Ордену Західного Регіону в Україні.
Святкування Ювілею розпочалося Святою Месою, яку очолив єпископ Мар’ян Бучек. Євхаристію співслужили о. Едурд Кава OFM Conv, делегат провінціала в Україні, о. Христофор Пельц OFM Conv, який тепер опікується спільнотою Третього Ордену у Львові та священики, запрошені на зустріч.
Після Святої Меси у парафіяльному будинку відбувся почастунок.
Коли ж обід завершився, усі присутні Брати і Сестри торкнулись важливих питань їхніх Спільнот.

{gallery}lviv/15.12.14{/gallery}