Зустріч і ювілей Борисполя

Зустріч і ювілей Борисполя

У Борисполі біля Києва відбулась зустріч усіх францисканців, які працюють в Україні в монастирях у Кременчуці, Мацьківцях, Більшівцях, Львові та Борисполі.
Відбулась вона з метою підсумку річної душпастирської праці та зміцнення співпраці між монастирями цієї делегатури Провінції св. Антонія і бл. Якова Стрепи Ордену Братів Менших Конвентуальних. На зустрічі був присутній вікарій провінції о. Павло Дибка OFMConv.
Під час зустрічі, 7 жовтня, брати, які відповідають за душпастирську діяльність серед молоді, реколекції та організацію паломництва представили свою доповідь.
Наступного дня, у суботу, 8 жовтня, брати святкували ювілей десятиліття присутності Ордену Братів Менших Конвентуальних у Борисполі біля Києва.
Урочистість розпочалась представленням історії парафії, після чого відбулась Євхаристія під супроводом допоміжного єпископа київсько-житомирської дієцезії Віталія Скоморовського, ректора Вищої Духовної Семінарії у Вожелі.
Парафіяльна спільнота дякувала францисканцям за служіння і бажала ще багатьох років плідної праці.
Київсько-житомирська дієцезія, що знаходиться в Україні, офіційно передала парафію в Борисполі краківській провінції францисканців 22 листопада 2000 року.
Тоді брати знайшли помешкання в жилому будинку, яке стало для них монастирем аж до закінчення ремонтних робіт у каплиці, будівництво якої розпочали.
Сьогодні, після десяти років, францисканці, які там працюють, можуть тішитись плодами своєї душпастирської праці в постаті вдячності парафіян, новими покликаннями до ордену та гарним храмом враз із монастирем.
У Борисполі біля Києва відбулась зустріч усіх францисканців, які працюють в Україні в монастирях у Кременчуці, Мацьківцях, Більшівцях, Львові та Борисполі. Відбулась вона з метою підсумку річної душпастирської праці та зміцнення співпраці між монастирями цієї делегатури Провінції св. Антонія і бл. Якова Стрепи Ордену Братів Менших Конвентуальних. На зустрічі був присутній вікарій провінції о. Павло Дибка OFMConv.
Під час зустрічі, 7 жовтня 2010 р., брати, які відповідають за душпастирську діяльність серед молоді, реколекції та організацію паломництва представили свою доповідь.   
Наступного дня, у суботу, 8 жовтня, брати святкували ювілей десятиліття присутності Ордену Братів Менших Конвентуальних у Борисполі біля Києва.Урочистість розпочалась представленням історії парафії, після чого відбулась Євхаристія під супроводом допоміжного єпископа київсько-житомирської дієцезії Віталія Скоморовського, ректора Вищої Духовної Семінарії у Вожелі. Парафіяльна спільнота дякувала францисканцям за служіння і бажала ще багатьох років плідної праці. 
Київсько-житомирська дієцезія, що знаходиться в Україні, офіційно передала парафію в Борисполі краківській провінції францисканців 22 листопада 2000 року.Тоді брати знайшли помешкання в жилому будинку, яке стало для них монастирем аж до закінчення ремонтних робіт у каплиці, будівництво якої розпочали.    
Сьогодні, після десяти років, францисканці, які там працюють, можуть тішитись плодами своєї душпастирської праці в постаті вдячності парафіян, новими покликаннями до ордену та гарним храмом враз із монастирем.
{gallery}10.10.10{/gallery}