З’їзд в Більшівцях

З’їзд в Більшівцях

В днях від 6 до 10 лютого в монастирі францисканців у Більшівцях в Україні відбулася зустріч богопосвячених осіб, духовенства та їхніх сімей. Цього разу згромадилось майже п’ятдесят сестер і священиків як латинського, так і візантійського обрядів, та шестеро світських організаторів з’їзду. Учасники прибули з різних куточків України.

Особливим гостем останнього дня зустрічі був митрополит львівський латинського обряду, архієпископ Мечислав Мокшицький. У проголошеній проповіді він закликав усіх там присутніх повторно виплинути на глибінь і до ще більш ревного шукання святості. Важливим свідком на дорозі вірного наслідування Ісуса є бл. Іван Павло ІІ. У прочитаному під час Святої Меси Євангеліє про чудесну ловитву риби (Лк 5, 1-11), також йде мова про два човни, з яких учні рясно наловили рибу. Для деяких учасників зустрічі цей образ говорив про те, як багато плодів приносять спільні дії католиків двох обрядів. 
Такого типу з’їзди богопосвячених осіб і духовенства розпочались кілька років тому у Красилові в рамах Школи Християнського Життя і Євангелізації. Після дворічної перерви відродилися в новій формі в лютому 2012 року. В даний час протягом року відбуваються три з’їзди, які забезпечують учасників розподіленою на чотири роки постійною формаціє. Під час зустрічей усі присутні мають змогу прослухати реколекційні науки, взяти участь у спільній та особистій молитві та поділитись в групах своїм досвідом у відносинах з Богом. Характерної рисою цих з’їздів є особлива відкритість на діяння Святого Духа і користання з Його харизм. Теж важливу роль відіграє можливість взаємного пізнання, знайомства і обміну душпастирським досвідом.              

Наступний з’їзд духовенства і богопосвячених осіб планується на 23-27 квітня цього року.

Яків Гонцяж ОР

 

{gallery}12.02.05{/gallery}