Йоан Павло ІІ – святий, якого ми бачили

Йоан Павло ІІ – святий, якого ми бачили

25 червня у Санктуарій св. Антонія у Львові були внесені мощі св. Івана Павла ІІ. Ця урочиста подія розпочалась Месою, яку очолив Митрополит Львівський Мечислав Мокшицький.  

На проповіді архіпастир зазначив: „Сьогодні, коли ми переживаємо чотирнадцяту річницю паломництва Святого Івана Павла II в Україну, і, особливо, до нашого міста, питання Господа «Чи любиш мене?» набуває великого значення і стає трохи іспитом сумління для нас, по відношенню до заклику з яким встав наступник святого Петра, на нашій землі. Його присутність серед нас була не тільки зміцненням віри, але, насамперед, знаком солідарності зі стражденною Церкви і приреченою на загибель… Але Бог має свої дороги і здатний зло преобразити в добро.”

Під час Євхаристії вірні ще раз пригадали собі події із життя великого папи та мали змогу їх почути від людини, яка була близько Івана Павла ІІ, адже до свого призначення архієпископом Мечислав Мокшицький працював особистим секретарем Папи Римського.

Добрий, відкритий на проблеми та потреби людей, життєрадісний, покірний, людина молитви – таким був Іван Павло ІІ за свого життя. 

Тепер його мощі можна вшанувати у Костелі св. Антонія у Львові.          

 {gallery}lviv/15.07.01{/gallery}