Коляда в монастирі у Борисполі

Коляда в монастирі у Борисполі

6 січня, в Урочистість Богоявлення, у францисканських монастирях проходить коляда, вона являє собою благословення монастиря, келій братів і приміщень загального користування. Цього року з приводу виїздів братів, коляда в монастирі у Борисполі відбулась 23 січня.
О 18.00 годині разом з Сестрами Служницями Святого Духа ми зібралися в храмі на урочисту Вечірню, яку очолив настоятель монастиря. Після завершення молитви усі присутні, зі співом колядок на устах, вирушили за настоятелем, який благословляв парафіяльні та монастирські приміщення, постулантські приміщення і офіс делегатури. Після благословення розпочалась спільна вечеря і радісне святкування.    
Перед вечерею відбувся вибір покровителів на 2014 рік.
Покровителем Делегатури вибрано бл. Марту Вєцку (1874-1904), містичку зі Згромадження  Сестер Милосердя св. Вікентія де Поля, спомин якої припадає на 30 травня. Девізом, написаним на образку, були слова блаженної: «Нехай нашою єдиною тугою буде небо, турбота про такий стан душі,  щоб у кожну хвилину бути готовою постати перед Богом».
Покровителем Монастиря вибрано бл. Інокентія Гуза (1890-1940), францисканця родом зі Львова. Підчас ІІ Світової Війни спершу він потрапив у російську неволю, звідки йому вдалося втекти, а згодом був ув’язнений німцями і вбитий 6 червня 1940 р. в Заксенгаузен. Девізом на образку були останні слова блаженного: «Я вже йду до Непорочної, а ти залишися й роби своє».
Покровителем Постулату став на найближчий рік бл. Яків Стрепа (1340-1409), францисканець, галицько-львівський архієпископ. Своє земне життя він завершив в монастирі Святого Хреста у Львові 20 жовтня 1409 р. Девізом є слова пісні про блаженного: «О дай нам, Боже, на наші простори і сьогодні Яковів, благородних священиків».
Нехай Господь благословить в Новому 2014 Році усіх братів з Делегатури Провінції св. Якова і бл. Якова Стрепи Ордену Братів Менших Конвентуальних в Україні, а український народ обдарує миром і добром.
{gallery}boryspil/14.01.21{/gallery}