«Кулями на диявола»: чудотворні медальйони для України

«Кулями на диявола»: чудотворні медальйони для України

Францисканський місійний секретаріат в Гдині, що належить до провінції св. Максиміліана М. Кольбе в Польщі (Гданськ), спомагає і розширює акцію в рамах підтримки України, започатковану чотири року тому місцевою спільнотою Лицарства Непорочної.

Чотири роки тому спільнота Лицарства Непорочної при францисканській парафії св. Антонія в Гдині була першою групою, яка започаткувала акцію медальйонів для України. Після того, як єпископ Едуард Кава OFMConv, єпископ-помічник львівської архідієцезії, під час великопісних реколекцій, які проголошував у 2021 р. в Гдині, звернувся з проханням про збірку розаріїв для вірних, котрих він відвідує у різних куточках країни, лицарі з Гдині приступили до діла. Пізніше з’явилася ідея, щоби поширювати чудотворний медальйон також між військовими, які від моменту анексії Криму, боряться за мир у своїй Вітчизні. Кожна форма допомоги як мілітарна, гуманітарна, так і духовна, є потрібною для того, щоб вигнати ворога і осягнути мир. Тому францисканський місійний секретаріат в Гдині приєднується до різних ініціатив через збір і висилання медикаментів, перевезення біженців, проте також через молитву. Зараз настала черга на збір коштів для виробництва та пересилки медальйонів, які св. Максиміліан називав «кулями на диявола».

До цього часу лицарі Непорочної вислали до України понад 50 тис. медальйонів разом із образком Матері Божої та текстом молитви «О Маріє, без гріха зачата» українською мовою. Потреба в цих медальйонах залишається надалі великою, тому ми хочемо запросити всіх підтримати цю ініціативу. Це гарна місія!

Як виникає з розмов із єп. Едуардом Кавою, а також з волонтерами, військові дуже раді цим медальйонам і охоче їх приймають, відчуваючи молитовну підтримку та заступництво Марії, завдяки котрій вони неодноразово уникнули смерті.

На завершення хочу додати, що в монастирях і реколекційних домах гданської провінції перебуває близько 100 біженців, в основному жінок з дітьми.

Фр. Роберт Козєльскі, секретар провінції з місійних питань