Лист комітету Францисканської родини з нагоди францисканського вісімсотріччя

Лист комітету Францисканської родини з нагоди францисканського вісімсотріччя

Дорогі брати і сестри з францисканської родини, нехай Господь дарує вам мир!

Із початком наступного року ми розпочнемо святкування францисканського вісімсотріччя, яке триватиме з 2023 р., а саме ювілейного року прийняття Затверджених Правил та урочистості Різдва Христового в Ґреччо, протягом 2024 р. (спомину стинматів) і 2025 р. (написання Сонячної пісні), а закінчиться у 2026 р., вісімсотріччям транзітусу, – перехід св. Франциска зі землі на небо. Водночас із початком святкування вісімсотріччя францисканська родина відкриє свою ітернет-сторінку, на якій розміщуватиме повідомлення та репортажі з подій, що повязані з ювілеєм, а також дослідницькі матеріали та інші допоміжні матеріали різними мовами. Це справді прекрасно, що з цієї нагоди, поряд із вже існуючими інтернет-сторінками, буде створено спільна версія для всієї францисканської родини. Із початком нового року її можна буде знайти за адресою: www.centenarifrancescani.org

На початку кожного року, від 2023 до 2026, буде відбуватися спільна відправа шести генеральних міністрів францисканської родини: починаючи зі 7 січня у Ґреччо об 11 годині. Запрошуємо до перегляду цієї урочистості, яка транслюватиметься онлайн на нашій новій сторінці, а пізніше буде доступна у відео версії. Святковання річниць – це без сумніву добра нагода, щоб показати францисканську родину в своїй повноті. Ми дуже рекомендуємо, щоб усі події та ініціативи на рівні держави і/або регіону координувала комісія, яка представляє всю францисканську родину. Ad intra i ad extra: річниці не святкують лише для того, щоб вчинити позитивний вплив на всю францисканську родину. Необхідно скористатися уявою та креативністю, аби вони впливали на позацерковні суспільні та культурні середовища” (Францисканське вісімсотріччя, Інструкції, с. 2).
А отже заохочуємо вас, щоб посеред різноманітних францисканських реальностей у вашій країні, регіоні чи місцевості, визначити час (це може бути тиждень, кілька днів або спеціальний день), коли буде зорганізовано якусь спільну урочистість, проведено якісь заходи чи ініціативи за участі різних членів францисканської родини. У такий спосіб ми зможемо зустрітися та зміцнитися в спільному францисканському харизматі, а водночас запропонувати прекрасний пророчий знак Церкві та світському суспільству в різних країнах.

По-братськи вітаємо

Комітет Францисканської родини на святкування францисканського вісімсотріччя.