Наверніться до Мене всім своїм серцем...

Наверніться до Мене всім своїм серцем...

В ювілейному році 600-річчя Львівської Архідієцезії, вірні Санктуарію св. Антонія, який є одним із стаційних святинь на цей рік, традиційно розпочали Великий Піст посипаючи голови попелом. На початку  св. Меси о. Владислав Лізун так звернувся до всіх присутніх на вечірньому богослужінні: „В Попільну Середу розпочинаємо Великий Піст. Через молитву, умертвлення і милостиню ми повинні наблизитися до Ісуса, до Його науки, щоб зрозуміти цей заклик, який сьогодні почуємо: <<Навертайтеся і вірте в Євангеліє>>”. Ці слова набирають ще більшої вагомості, коли ми роздумуємо в світлі нашої смерті про власну крихкість та марноту життя, що також пригадує нам обряд посипання голови попелом: <<Пам’ятай, людино, що ти – порох і повернешся в порох>>. Мимоволі виникає потреба задуматися над тим, що все довкола марнота над марнотою – слава, почесті, титули, матеріальні блага, а роздуми ці повинні стати поштовхом до змін, щоб не стояти на місці, щоб навернутися, щоб насправді відмовитися  від слабкості і гріхів та в повні наблизитися до Христа.
Навернутися, тобто змінити своє мислення, змінити свої вчинки, стати досконалішими християнами в ім’я Христа. Цьому повинен служити Великий Піст – 40 днів молитви, покути і задуми над своїм життям. На допомогу людям віри приходить Христова Церква пропонуючи і заохочуючи до участі в покутних Богослужіннях – Гірких Жалях, Хресній Дорозі, а особливо Великопісних Реколекціях, щоб наша віра посеред щоденних обов’язків не припадала порохом, як книга на полиці.
Під час Великого Посту в парафії св. Антонія відбудеться відновлення Святих Місій, які вірні пережили влітку 2011 року, а це буде чергова нагода знову поглянути на своє життя з допомогою істини Євангелія – слова Христа.
У вечірній молитві Отець Настоятель також наголосив на тому, що всі наші зусилля повинні базуватися на любові до Ісуса, яка є основною рушійною силою внутрішніх змін на краще, яка допомагає насправді стати людиною віри і всім серцем навернутися до Бога. І лише тоді, вслуховуючись в прекрасні покутні молитви Великого Посту, що говорять
про Христа, про Його Матір і всіх, хто разом з Ним переживав Його муку, страждання і розп’яття, ми через Його смерть і воскресіння зможемо прийти до дому нашого небесного Отця.