Наступні кроки на дорозі францисканського покликання

Наступні кроки на дорозі францисканського покликання

16 вересня троє юнаків з Кустодії Святого Хреста Ордену Братів Менших Конвентуальних в Україні – Володимир, Демян і Василь, розпочали другий рік постулату у Глогувку в Польщі. Перший рік постулату хлопці провели в монастирі св. Бонавентури у Борисполі. 

Усіх кандидатів, які зголосилися цього року, – а є їх девятеро, – з радістю привітав бр. Марцін Гузік, магістр преновіціату. Перед ними наступний рік формації, яка допоможе ще краще розпізнати своє покликання. Вподовж цього часу брати, через молитву, навчання і працю, приглядаючись життю в монастирі, готуватимуться до новіціату.  

Натомість 18 вересня, після року формації у Глогувку, дев’ятеро братів, у тому числі двоє братів з Кустодії Святого Хреста в Україні бр. Ярослав і бр. Анатолій, були прийняті на новіціат у Кальварії Пацлавській.

Після прийняття їх міністром провінції о. Мар’яном Голомбом до новіціату, під час спеціального богослужіння вони отримали чернечу рясу (габіт).

О. Мар’ян пояснив, присутнім у кальварійські базиліці, символіку францисканської ряси, а також наголосив, що прийняття ряси є, чи не найважливішим, етапом у чернечому житті, який має приготувати до складення обітів: вбогості, послуху і чистоти, а передання братові ряси є обдаруванням його великою довірою та прийняттям до спільноти.

На завершення міністр провінції побажав братам невпинного розвитку до ідеалу, яким є Ісус Христос.

 

One Comment
  1. Показывать можно только зрячим. Подпевать песнь — лишь таким, кто услышит. Даруй себя оному, кто останется признателен. Все кто разумеет, уважает Вас и чтит. Такой восхитительной заметки, как у Вас, я долгое время не видел.

Comments are closed.