Нічне чування в Санктуарії Матері Божої Миру та поєднання в Більшівцях

Нічне чування в Санктуарії Матері Божої Миру та поєднання в Більшівцях

Блаженний час – так я можу назвати період епідемії коронавірусу. Для всього світу це є дуже чимось важким, повним усіляких непорозумінь, час страху, закритості. Але у Бога все по-іншому! Бо саме у такий час Він дає шанс зрозуміти, ким є ми, ким Він є для нас. Саме у такий час Він вибирає людей, які довіряться Йому, які будуть біля Нього!

Так, це Бог знайшов місце, де зібрав усіх вірних, де зібрав «вибраних». І таким місцем був Санктуарій Матері Божої Цариці Миру в Більшівцях. Щороку сюди вирушають паломники, бо 12 липня парафія має відпустове свято, а пізніше – дні молоді.

Але у зв’язку з пандемією коронавірусу це все замінили нічним чуванням, що відбулося у ніч з 11 на 12 липня. Його тема була «Вибрані».

Святкування розпочалося в суботу о 19:00 вігілійною Месою, яку очолив єпископ Микола Лучок ОР, йому співслужили інші священики.

Нічне чування розпочалось о 21:30 з виставлення Пресвятих Дарів та конференції єпископа Миколи Лучка. Він наголосив, щоб молодь не була літеплою, а навпаки, рішучою, радикальною, твердою до слів Ісуса та Його пропозицій щодо нашого життя. Це допоможе краще розпізнати покликання.

Опісля молодь показувала пантоміму про Авраама, Сару та Ісаака. Паралельно між сценами проводилась молитва Адорації. Пізніше була ще одна сценка.

З 1:00 до 2:00 – перерва на чай та каву. Під час другої частини нічного чування молодь слухала свідчення богопосвячених осіб, священика, семінариста. І під ранок слухачі давали свідчення про пережитий час.

Пункти програми є важливими. Але найголовнішою була атмосфера перебування біля Ісуса в Пресвятих Дарах. Відчувалася присутність Бога та Матері Марії. Марія, яка давала мир та спокій у серця та вислуховувала усі благання та молитви паломників і служителів.

Чудовим доповненням став молодіжний хор, спів якого допомагав увійти в молитву та відкрити своє серце.

Добре бути біля Ісуса, добре бачити себе у правді перед Ним, бо лише Він є Живий, Він є Господь.

Уже наступного дня, у неділю, усе дійство завершила святкова відпустова Євхаристія, яку очолив архієпископ Мечислав Мокшицький, йому співслужили єпископ Микола Лучок та священики з інших парафій. Велика радість переповнювала серця усіх присутніх, це помітно було у співі та молитві прославлення. Відкритість і щирість – ось до чого нас запрошує Ісус. Бути завжди відкритим на любов Бога – найголовніше наше завдання!

Це запрошення стосується кожного, адже ти «вибраний» нести Ісуса в світ під час негараздів та занепокоєння.

Господи, будь прославлений у наших ділах!

Анастасія Здибель для Католицького Медіа-Центру

<iframe src=”https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FEWTN.Ukraine%2Fvideos%2F558769494802439%2F&show_text=0&width=560″ width=”560″ height=”315″ style=”border:none;overflow:hidden” scrolling=”no” frameborder=”0″ allowTransparency=”true” allowFullScreen=”true”></iframe>