Паломництво до Марії та храмове свято в Санктуарії Матері Божої Більшівецької

Паломництво до Марії та храмове свято в Санктуарії Матері Божої Більшівецької

В паломництві, ідучи поруч із друзями, або зовсім незнайомими людьми, в атмосфері надзвичайної Божої благодаті легше побачити в них братів і сестер, даних нам отцем. Спільне мандрування зближує до Бога і до людей. Твориться велика християнська родина – такими словами розпочав свою проповідь архієпископ Мечислав Мокшицький, звертаючись до паломників, які в середу зранку вирушили зі Львова в паломництво до храму Матері Божої Більшівецької.

Санктуарій Матері Божої в Більшівцях є особливим місцем для багатьох людей. Щороку сюди вирушають паломники зі Львова, Тернополя, Снятина, щоб випросити в Бога і Марії потрібні благодаті і подякувати за Їхню допомогу та присутність у житті.
Паломництво є часом реколекцій в дорозі, тому його учасники, серед яких здебільшого молодь, а також священики, брати і сестри, не просто ідуть до Більшівців, але поєднують свою мандрівку з молитвою, слуханням конференцій, сповіддю, співають пісні під супровід гітари.
У суботу після обіду паломники прибули до Більшівців. Там їх зустріли господарі місця – брати францисканці, які провадять в санктуарії свою душпастирську працю. О 19.00 год. була відслужена Євхаристія, яку очолив єпископ помічник. На завершення Святої Меси архієпископ Мечислав Мокшицький урочисто здійснив Акт присвячення Українського народу Пресвятій Діві Марії. Після вечері відбулася інтеграційна зустріч, на якій молодь мала змогу ближче познайомитись зі собою.
У неділю, 13 липня, було храмове свято в Санктуарії Матері Божої Більшівецької. Урочисту Месу о 12.00 год. очолив архієпископ Мечислав Мокшицький. На відпуст також приїхали паломники зі Львова, які спільно з парафіянами і молоддю молилися до Марії і просили через Її заступництво потрібні благодаті для себе, своїх близьких та про мир в нашій країні.
Ввечері на завершення святкування відбувся концерт групи S.Anto.
Після всіх урочистостей розпочалась ХІІІ Зустріч Молоді під девізом «РАДІСТЬ ЄВАНГЕЛІЯ»