Передання обов’язків гвардіана в Мацьківцях

Передання обов’язків гвардіана в Мацьківцях

У вівторок, 29 грудня 2020 р., у монастирі Пресвятої Діви Марії Ангельської в Мацьківцях, у присутності кустоша Кустодії Святого Хреста Ордену Братів Менших Конвентуальних в Україні, відбулося передання обов’язків гвардіана.
Спершу о. Григорій Цимбала, попередній настоятель монастиря, переказав новому гвардіану о. Янушеві Новаку, монастирські та парафіяльні книги, а також інші документи. На переданні обов’язків настоятеля був о. Станіслав Пенкала, секретар кустодії. У присутності братів він перевірив документи, що передаються, звернувши при цьому увагу на певні справи. Після цього був складений протокол, який підписали попередній і новий гвардіани, та вищий настоятель і секретар Кустодії.
Потім брати пішли до храму. Там був звершений літургійний обряд передання відповідальності та повноважень новому настоятелю монастиря, який очолив кустош о. Станіслав Кава.
Також цього дня мала місце зустріч з єпископом Леоном Дубравським, ординарієм кам’янець-подільської дієцезії, під час якої були обговоренні справи подальшої діяльності парафії і монастиря в Мацьківцях.
Звечора у костелі була звершена Євхаристія. Літургію очолив отець єпископ Леон Дубравський, пастир кам’янець-подільської дієцезії. У ній взяло участь чимало парафіян. Після Св. Меси єпископ Леон ще впродовж години колядував разом із вірними, які прийшли до храму.