Перехід святого Франциска до слави неба

Перехід святого Франциска до слави неба

3 жовтня, у світлі запалених свічок, що освітлювали храм після вечірньої Меси, отці-францисканці храму Святого Антонія з Падуї відслужили Богослужіння Transitus: перехід святого Франциска із земного життя до небесного.
Адже, як відомо, Святий Франциск помер у суботу ввечері, 3 жовтня 1226 року. Мав тоді лише 44 роки. Наступного дня, у неділю, 4 жовтня, відбувся його похорон.

Під час богослужіння прозвучало читання з листа святого Франциска до усіх вірних.
Опісля о. Павло Одуй розповів більш детально про Розп’яття, біля якого завжди молився святий Франциск: «Сан Дем’яно – це маленький храм поблизу гори на якій розташовано Асиж. Дуже характерним елементом його устрою була ікона Розп’ятого Христа…
Одного дня Франциск, будучи біля зруйнованого храму, почув Голос, Який сказав йому зайти до середини і помолитися. Він зайшов і клякнув перед Розп’яттям. Під час молитви почув слова: «Франциску, іди і відбудуй мою Церкву». Тоді Франциск зосередився на відбудові цього маленького храму, а також навколишніх капличок та святинь. Однак згодом зрозумів, що йдеться про відродження життя Церкви вцілому…
Сьогодні це Розп’яття промовляє до кожного, хто наслідує Христа. Слова, сказані до святого Франциска: «Іди і відбудуй мій дім» не втратили своєї актуальності. Голос Ісуса промовляє також і до нас».
«Якщо ви, так само як і святий Франциск, хочете запросити Ісуса, щоб Він приніс у ваше життя спокій, віру, любов, – можете зробити це!», – заохотив о. Павло. Відтак промовив Францисканську молитву, яку присутні могли повторити у своєму серці.
Впродовж усього Богослужіння молитву отців-францисканців доповнював чудовий спів гурту «S.Anto», допомагаючи присутнім ще більше зосередитись на цій важливій події.
Наприкінці богослужіння настоятель парафії подякував за спільну молитву братам-францисканцям, сестрам-монахиням, гурту «S.Anto», Францисканському Ордену Світських, а також вірним, присутнім у храмі.
Після спомину смерті Франциска усі мали змогу вшанувати мощі святого.

 {gallery}lviv/16.10.03{/gallery}