Перукарня „Maksymilian” в Паб’яніцах

Перукарня „Maksymilian” в Паб’яніцах

„Здобути весь світ для Ісуса Христа через Непорочну” – у такий спосіб жив св. Максиміліан Марія Кольбе, ревно поширюючи культ Непорочної Марії. Прагнучи євангелізувати світ, він заснував католицький рух Лицарство Непорочної, до якого, починаючи з 1917 р., безперервно вступають люди різного віку.

Однією з шанувальниць св. Максиміліана є пані Кароліна з місцевості Паб’яніце в Польщі, яка після свого навернення до Бога відкрила перукарню „Maksymilian”.

„Початково перукарня мала знаходитися в Центрі Поклоніння та Єванелізації ім. Максиміліана Марії Кольбе, у зв’язку з чим була підібрана відповідна назва закладу”, – розповідає пані Кароліна, – „проте адресу її місцезнаходження було змінено”. На запитання стосовно вибору назви власниця перукарні пояснила, що св. Максиміліан є покровителем Паб’яніц, а парафіяльний костел, до якого належить пані Кароліна, і в якому розпочався час її навернення, є костелом, в якому майбутній францисканський святий приступив до першого Св. Причастя і відкрив своє покликання.

Пані Кароліна розповідає, що клієнти, які приходять до перукарні, реагують по-різному, здебільшого позитивно, та є інколи здивовані: „А, це тому Максиміліан!”, – говорять, бачачи фотографію св. Максиміліана. „Думають, можливо так звати сина”, – розповідає власниця.

Окрім журналів, які стосуються зачісок і стрижок, у перукарні клієнти мають змогу почитати журнал „Лицар Непорочної”, „Gość Niedzielny”, багато книжок на релігійну тематику, у тому числі з видавництва Отців Францисканців тощо. Власниця розповідає, що перукарня є місцем, де клієнт може відпочити, а також має змогу поглибити свої духовні знання – люди читають ці книжки, навіть позичають їх додому.

Даючи таке свідоцтво людям, пані Кароліна показує, що вона є особою віруючою та практикуючою, а клієнти, відчуваючи це, просять її про молитву в різних потребах.

Тож варто не боятися, а бути сміливими, і свідчити в тих місцях, де ми є, про Ісуса і Марію.