Перше вересня – Перший Урок

Перше вересня – Перший Урок

1 вересня – особливий день не лише для дітей чи молоді, але також і для тих, хто вже дорослий. Є він днем, в якому щось розпочинається; це початок осені, розпочинається місяць вересень, а також розпочинається новий шкільний рік, навчальний рік у вищих навчальних закладах і новий рік праці вчителів і учнів.

Того дня, у ранковий час, діти, що навчаються в школах, брали участь в урочистому “першому дзвонику” на початок нового навчального року, для багатьох із них розпочався новий етап життя, пригода зі школою.
У цей день, в неділю, у багатьох церквах відправлялись спеціальні Євхаристії з участю дітей і молоді, які розпочинають навчання, також і в парафії Преображення Господнього в Борисполі, о 13.00 год. на початок Св. Меси пролунав дзвін. Це був дзвінок, що сповіщав початок Уроку Любові – Євхаристії. На Літургії згромадилось багато дітей зі шкільними портфелями, під опікою батьків. Діти прийшли в цей день теж і до церкви, до Ісуса, щоб просити Його про благословення в Новому Шкільному Році, щоб Він був їх вчителем і вчив їх святості.
Під час Св. Меси діти почули перший Урок Любові: “Той, хто втрачає своє життя, служачи ближньому, той буде піднесеним ”, а священик, який прогошував проповідь переконав дітей про правдивість тих слів, запрошуючи їх взяти участь в деякому експерименті.
У молитві вірних діти, власними словами, просили Бога за своїх батьків, дідусів і бабусь, вчителів, про добрий шкільний рік, успіхи у навчанні, за дітей, яким навчання дається важко та про благословення теж під час катехези при парафії.
Під час процесії з дарами діти з нашої парафії принесли в дарах підручники, щоденники, зошити, хліб і вино, але й самих себе, просячи Господа Ісуса про зміцнення і переміну.
На закінчення Літургії служитель посвятив портфелі й шкільні прибори, а також відбулось особливе благословення дітей і матерів, що очікують на дітей.
Під час цього виняткового уроку, дуже урочистого, в якому приймали участь і діти, і дорослі, не було шкільних парт, дошки, крейди… але був один стіл – вівтар, він об’єднував усіх згромаджених і вчив покори та любові.

 {gallery}boryspil/13.09.02{/gallery}