Перші чернечі обіти в Кальварії Пацлавській

Перші чернечі обіти в Кальварії Пацлавській

17 вересня 2022 р., в санктуарії Страстей Господніх і Матері Божої Кальварійської, біля Перемишля, п’ятеро братів, які цього року закінчили річний новіціат, склали перші чернечі обіти. Серед них було також двоє братів з Провінційної Кустодії Святого Хреста в Україні: бр. Дем’ян Мисаковець і бр. Василь Паламарчук. Св. Месу, яка розпочалася о 12.00 год., очолив бр. Мар’ян Голомб, провінційний міністр Провінції св. Антонія і бл. Якова Стрепи з Кракова, а проповідь виголосив бр. Станіслав Пенкала, вікарій францисканської кустодії в Україні.

Ця подія мала історичне значення: це був останній рік, колибрати готувалися у тому місці до вступу до Ордену, оскільки, після сорока років формації братів-новіціїв у кальварійському монастирі,формаційний дім зачинили. Починаючи з цього року, три польські провінції матимуть спільний дім для новіціїв у Смардзевіцах, на території варшавської провінції Непорочного Зачаття ПДМ.

Перед складенням чернечих обітів, з 5 по 9 вересня 2022 р., п’ятиденні чернечі реколекії виголосив баратам-новіціям бр. Павло Одуй, душпастир зі Львова.