Потрійні відвідини Божої Дитини

Потрійні відвідини Божої Дитини

Різдв’яний час, характеризується відвідинами тих, кого любимо, з ким маємо добрі відносини і тих, з ким хочемо і далі будувати гарні відносини.

Тому і Господь нас відвідав, показуючу, як нас любить і як дуже Йому залежить на близьких відносинах із нами людьми. Добрі відвідини народжують прагнення зустрічі, у якій відбувається таке обдарування, що усім хочеться жити на цій, Богом даній, землі.
Ясла, де народився Ісус, притягують не тільки пастухів і Мудреців зі Сходу, але і кожну людину, яка шукає способу на щасливе проживання свого життя.
Таким чином, до Дому Матері, що у Більшівцях і яким опікуються францисканці, 28 грудня прибуло десять Сестер із різних Згромаджень, які служать у парафіях Івано-Франківської області. Ціллю їхніх відвідин було пережиття Дня Зосередження, а отже зупинитися при Новонародженому Ісусі і почути Його слово, відчути Його любов і досвідчити Його опіки.
Сестер зорганізувала с. Олена  – урсулянка, яка служить в Івано-Франківську а духовний супровід провадив бр. Станіслав, місцевий францисканець.
Добрі місця як і добрі люди – притягують. Тож Сестри після завершення Дня Зосередження не встигли і відійти від Ясел, що у храмі,  як у порозі Дому Матері залунав спів колядки і веселий вхід Сестер Серцанок, які саме почали з’їзджатися із цілої Української Делегатури на формаційно-святкову зустріч. Цю зустріч організувала с. Едита – делегатка Сестер Серцанок в Україні. На цю зустріч прибуло шіснадцять Сестер. Формаційною темою для сестер було „Духовне батьківство”. Окрім конференцій Сестри могли скористатися із адораційної молитви, таїнства сповіді, Літургійної молитви. Не забракло і „радісного вечора”. Ця триденна зустріч дала змозу відпочити Сестрам після передріздвяних приготувань і почутися заопікуваними. Бо так, як Вони турбувалися, щоб віряни могли зустріти Новонародженого, так зараз і про них турбується Ісус, наповнюючи їхні серця миром і радістю і тіла – новими силами.
Ледве дім почув Різдв’яну тишу, як 31 грудня до нього почали з’їзджатися люди на новорічні реколекції, темою яких було: „Марія веде у новий час”. Дім швидко заповнився радісним гамоном, голосами і дітей і їхніх батьків, і дорослих і дуже дорослих. Прибули на ці виняткові реколекції люди із Івано-Франківсткої, Львівської, Тернопільської областей і з Мацківець. Усіх учасників новорічрих реколекцій будо понад шісдесять віком від немовляти до сімдесяти років. Серед учасників реколекцій були ті, які у цьому Домі Матері вже не вперше але вперше на таких новорічних реколекціях. У програмі були: спільна молитва, духовні конференції, адорації Пресвятих Дарів, можливісь скористатися із таїнства сповіді, Меса, спільні трапези но і звісно – нічне святкування нового року серед танців, новорічних конкурсів і забав. Дуже швидко створилася атмосфера сімейної близькості, що дозволило досвідчити радості прадивого відпочинку.

Якщо когось відвідає Бог, то така людина вже не спроможна сидіти на місці, але радістю із таких відвідин, хоче поділитися із іншими.

Саме із таким досвідом Божих відвідин, до своїх домівок і щоденних обов’язків, повернулися учасники новорічних реколекцій. Змінився рік, змінилася погода, змінились серця.. а любов Бога до нас залишається та ж сама – повна і безумовна.