Приміційна св. Меса о. Мар’яна Мельничука у Львові

Приміційна св. Меса о. Мар’яна Мельничука у Львові

”Життя – це дар, дар від Бога. І так як життя є даром, що даний без  нічого, без ніяких заслуг, так і священство є незаслуженим даром від Бога. Я дякую Тобі, Всемогутній Боже, в Святій Трійці єдиний, за дар покликання мене до служби Тобі”. Слова вдячності з уст нововисвяченого священика о. Мар’яна Мельничука линули також в сторону Отця Делегата, якого представляв на Приміційній Святій Месі його особистий секретар о. Станіслав Пенкаля, в сторону францисканців львівської спільноти, де о. Мар’ян відбував зовсім недавно дияконську практику, о. Ярослава Крука, який промовив слово Боже на цій Месі, о. Григорія Цимбали, який приймав нинішнього неопресвітера до Ордену та в сторону всіх братів з України та Польщі, що прибули на цю Урочистість. О. Мар’ян не оминув своєю вдячною увагою схолю парафії св. Антонія, її старшу і молодшу групу, друзів, рідних та всіх присутніх на цьому святі з одночасним проханням про молитву на дорозі до святості, яку щиро бажав йому у своїй проповіді о. Ярослав Крук.
Урочиста Приміційна Свята Меса, яку 9 червня 2012 р. відслужив о. Мар’ян – це переломний момент в його житті. Закінчилися роки формації та навчання і розпочинається новий етап – душпастирювання, тобто служіння Богу і людям у ”боротьбі, поті і сльозах”, як нагадував  о. Ярослав у проповіді слова сказані Отцем Провінціалом під час свячень 2 червня цього року у Кракові. З 1 липня о. Мар’ян розпочне своє священиче служіння у Мацьківцях, які чекають на нього з відкритим серцем, як обіцяв о. Станіслав Пенкаля, і є добрим грунтом для формування його священичого серця.
А завершенням цієї Урочистості, після індивідуального благословення всіх присутніх, були прекрасні слова привітання і побажань, серед яких пролунав вислів о. Рафала Керницького, францисканця, сьогодні вже Слуги Божого, який з багатства свого чернечого і священичого досвіду так бажав священикам: ”Не будь занадто солодким, щоб тебе не проковтнули і не будь занадто гірким, щоб тебе не виплюнули”.

{gallery}lviv/12.06.09{/gallery}