Продовження проєкту «францисканський суспільний театр» для Українців

Продовження проєкту «францисканський суспільний театр» для Українців

Світло, яке розсіює темряву

Від 2 до 6 лютого 2023 р. в монастирі у Кальварії Пацлавській, біля кордону з Україною, пройшов навчальний курс для нових аніматорів програми «францисканський суспільний театр».

Фр. Стефано Лука OMFCap, програмний директор, і фр. Майкл Ласкі, генеральний делегат з питань справедливості, миру і цілісності створіння, працювали з учасниками над оцінкою одинадцяти майстер-класів «суспільного театру», які відбулися впродовж останніх шести місяців. Їхнє світло розсіює темряву війни і розпачі, приносячи надію, мир і доброту тим, котрі цього потребують.

У Польщі відбулися майстер-класи для незрячих і слабо зрячих мешканців України, та для дітей, в тому числі з аутизмом. Інший майстер-клас був запропонований дорослим, мета якого була нагадати, що на щодень діалог є чимось кращим, ніж конфлікт.

У кількох містах України відбуваються майстер-класи для учнів, які проходять у навчальних класах або в шкільних підвалах, на випадок, якщо прозвучать сирени повітряної тривоги. Життя стає трішки яснішим завдяки семінарам, організованим на сході України, в тому числі у Харкові.

Особлива увага приділяється жінкам і дітям, які були змушені до втечі зі сходу та переїзду до інших областей України. Майстер-класи «суспільного театру» включають лекції для російськомовних жінок з України, а для дітей проводяться поїздки до місцевих музеїв культури.

Ці програми змінюють усіх людей, показуючи, що добро рятує світ.  

Учасники програми задіяні в створення мережі «суспільного театру» в Україні та Польщі, щоб у майбутньому була можливість краще підтримувати цей захід. Аби дізнатися більше про проєкт, ми підготували відео, яке можна переглянути тут:

 

Фр. Майкл Ласкі
генеральний делегат з питань справедливості, миру і цілісності створіння