Про Слово яке діє і творить

Про Слово яке діє і творить

Реколекції Lectio Divina опираються на баготовічній традиції молитви словом Божим. Це такий стиль життя, який насичує життям і вчить вимагати від себе, навіть якщо інші від нас не вимагають.

19-23 травня 2021 року у Більшівцях, в Домі Мами, яким опікуються францисканці, відбулися чергові реколекції Lectio Divina. Темою цієї зустрічі була ДОРОГА ВІРИ ЙОСИФА ЄГИПЕТСЬКОГО. Це неймовірна історія спасіння, яка вказує на те, що віра, як відносини із Богом, дає відвагу „ягнятам” жити між „вовками” так довго, аж вовки залишать своє вовче життя і наново стануть жити як діти одного Бога. Віра дає також сили, щоб обдаровувати пробаченням, без якого немає єдності.
Саме таку дорогу пройшли шестеро учасників реколекцій, які прибули до нашого Дому із Полтави, Бібрки і Івано-Франківська. Багатсвом цієї реколекційної спільноти було те, що складалася і з богопосвячених осіб і з мирян; і з римо-католиків і з греко-католиків. Це вийнятковий знак дії Святого Духа, який веде до Ісуса Христа у Якому є єдність віри, міць любові і сила надії.
Введення до етапів реколекційної дороги робив бр. Станіслав Нуцковський, який разом із бр. Міхалом Сташаком (місцевим настоятелем) також товаришували учасникам реколекцій у щоденних духовних розмовах.
Лишень історія людини, яка є розсвітлена Божим Словом може бути пізнана, прийнята і може статися даром з любові для інших.