Піше паломництво до Кальварії Пацлавської

Піше паломництво до Кальварії Пацлавської

У вівторок, 11 серпня 2015 року, з костелу св. Йосифа у Тщенці вирушило 24 піше паломництво з України до Кальварії Пацлавської.

О годині 7.00, Євхаристію на початок паломництва очолив єпископ Леон Мали, який разом із нами мандрував до Кальварії та по кальварійських доріжках. Увечері, близько 19.00 год., ми прибули до монастиря францисканців у Перемишлі.

Наступного дня, після Святої Меси о 7.00 годині у перемишльській Катедрі, яку очолили єпископ Адам Шаль і єпископ Леон Мали, ми вирушили в подальшу дорогу.

Після обіду, близько 17.00 години, ми дійшли до Кальварії Пацлавської. Паломників поселили на стрісі монастиря. 

У днях 13-14 серпня, у Кальварії мають місце, так звані, Доріжки. Першого дня доріжки похорону і успіння Пресвятої Діви Марії провадив о. Славік, а наступного дня доріжки Страстей Господніх вів о. Станіслав. Тим часом о. Мар’ян сповідав вірян у монастирських склепіннях. У львівському паломництві брало участь близько 150 осіб, троє францисканців, двоє дієцезіальних священиків, о. Михайло та о. Віктор, і три сестри серцянки: с. Томаша, с. Лаурента і с. Франциска.

Окрім львівської групи, у паломництві до Кальварії йшла стоособова група з Мостиськ, яку провадив о. Станіслав, його вікарій о. Ян і о. Ян, місіонер Матері Божої з Ла-Салетт, разом із с. Єлизаветою, францисканкою Родини Марії та двома сестрами служебницями. 

Раннього ранку, 15 серпня, паломники повернулися до своїх домівок в Україні.

{gallery}akcje/15.08.15{/gallery}