Реколекції на лижах не тільки для чоловіків...

Реколекції на лижах не тільки для чоловіків...

9 лютого, рано вранці бориспільські парафіани разом з душпастиром, розпочали нещоденну реколекційну пригоду вирушаючи в українські Карпати. По дорозі ми відвідали львівських францисканців, які нас пригостили смачним обідом і сердечною привітністю.

Природна краса карпатських гір, прекрасні вічнозелені хвойні ліси вносять свій вклад у відмінний відпочинок в Карпатах. Саме так і було і у нас, коли ми приіхали до мальовничого містечка Сколе, де чудово та активно відпочили. Взимку Карпати особливо вражають своєю неприступною холодною красою.
Для нас відпочинок в Карпатах був духовним, лікувально-оздоровчим, спортивним чи, навіть, екстремальним. Попри велике бажання наших початківців навчитись кататись на лижах та на сноуборді, адже, зимовий відпочинок важко уявити без цього, був непоборний страх. Саме така ситуація склалась і у нашій компанії.
Домовленість про проведення Меси на найвищій точці гірськолижного курорту, не звільняв іх від обов’язку бути присутнім на Службі Божій. Тож молоді початківці, не знаючи, через, які труднощі ім треба пройти, зібравшись з силами і залишивши страх під час підняття на підйомнику, подолали всі перешкоди карпатських схилів.
Всі ми звикли до традиційності, до проведення Меси у храмі, присутності величності образів Божих, але цим разом у нас все було інакше. Ви уявляли колись собі вівтар зі сноубордів, священника вбраного не Месу на вершині гори посеред гірськолижного курорту, спів псалму у легко падаючих із дерев сніжинок, серед лижників, які зупинялись щоб підглянути, що це діється або тому що, саме тут несправившись із спуском перекинулись?
Перехоплює дух, серце наповнюється радістю та присутністю Божою, коли переживаєш перетворення хліба в тіло, та вина в Кров Ісуса Христа. Це дивовижне почуття! Повірте, час, проведений у цьому благодатному гірському краї, запам’ятається назавжди, бо з нами був Бог. Це відчувалось, він діяв поміж нас…
Наша пригода у Карпатах завершилась у п’ятницю 13 лютого певерненням до рідного Борисполя, але пригода з Господом і Церквою продовжується.

Мар’яна

{gallery}boryspil/15.02.15{/gallery}