РЕКОЛЕКЦІЇ У ЛЬВОВІ

РЕКОЛЕКЦІЇ У ЛЬВОВІ

Парафіяльні реколекції – це традиція Великого Посту, яку започаткував св. Антоній, проголошуючи науки та сповідаючи мешканців Падуї впродовж 40 днів, щоб вони могли приготувати свої серця до зустрічі з Воскреслим Ісусом.

Духовні сини св. Франциска у львівському храмі св. Антонія гідно продовжують традицію започатковану своїм співбратом майже 800 років тому . Цього року у Львові духовне приготування до пасхальних свят розпочали реколекції для російськомовної спільноти, які проголошував о. Петро Франків, душпастир цієї спільноти та о. Микола, домініканець з львівського храму Матері Божої Громничної. Були вони присвячені темі віри, яка особливо актуальна у цей рік.
Наступний тур реколекцій розпочав о. Владислав Гримський, канцлер Львівської Митрополичої Курії, у четвер 7 березня і проголошував він їх польською мовою. О. Владислав говорив також про віру, багато часу присвятивши таким невід’ємним аспектам людського життя як страждання і смерть. На життєвих прикладах він показав як віруюча людина повинна приймати гіркий досвід, як повинна дивитися з Божої перспективи на все, що з нею трапляється і яким скарбом є страждання, яке можна жертвувати Богові в різноманітних намірах. Ця наука була поєднана з Таїнством єлеопомазання – явним знаком того, що Господь не залишає людину з її немочами, але приходить зі своєю зцілюючою, душу та тіло, благодаттю. Натомість про смерть Отець-реколекціоніст говорив як про надзвичайно важливий момент, до якого потрібно готуватися впродовж всього життя. Адже смерть єднає нас з Богом і є миттю, від якої залежить вічність людини. А наголошуючи на тому, що люди дуже часто моляться чи замовляють Меси за здоров’я, Боже благословення та інші благодаті потрібні у земному житті, забуваючи про вічне, о. Владислав подбав про те, щоб кожен бажаючий міг отримати образок зі св. Йосипом, покровителем помираючих, та. молитвою про добру смерть.

Наступні реколекції заплановані вже для вірних з україномовної спільноти. Відбудуться вони 15-17 березня і проведе їх о. Сергій Панченко.

{gallery}lviv/13.03.08{/gallery}