Росія: 20-ліття генеральної кустодії

Росія: 20-ліття генеральної кустодії

14 травня 2021 р., у Кафедральному соборі Непорочного Зачаття Пресвятої Діви Марії в Москві, брати дякували Богу за 20-ліття існування російської генеральної кустодії св. Франциска Ассізького.

Урочисту Св. Месу очолив архієпископ Паоло Пецці, ординарій архідієцезіїМатері Божої в Москві. Серед запрошених гостей були архієпископ ДжованнідАніелло, апостольський нунцій у Росії, та Ніколай Дубінін OFMConv, єпископ-помічник московської архідієцезії, який також виголосив проповідь. У гомілії отець єпископ говорив про історію нашого Ордену на російській землі та в особливий спосіб підкреслив останні 20 років, починаючи від урочистої інавгурації кустодії, яка мала місце 13 травня 2001 р. Впродовж цього часу кустодія переживала різні моменти: радісні, такі як нові покликання, чернечі обіти, свячення, дар єпископства братів Едуарда Кави та Ніколая Дубініна, розвиток видавництва, і сумні, навіть драматичні. Слід, передусім, згадати трагічну смерть в автокатастрофі першого кустоша, який із харизмою євангелізував Схід – фр. Гжегожа Цьороха.

На завершення літургії кустош кустодії, фр. Даріуш Герасимович, зачитав, надісланий із нагоди ювілею, лист генерального міністра фр. Карлоса Тровареллі, у якому він заохотив братів невпинно докладати зусиль, щоб освячуватися і бути свідками Ісуса Христа, із терпеливістю будувати спільноти, нести хрест, в усьому довіряючи Божому Провидінню, і віддаючи себе під опіку Непорочної та наших святих покровителів.

Кустош подякував також усім за присутність і попросив про подальшу молитовну підтримку братів із кустодії, щоб вони могли реалізувати плани Божого Провидіння впродовж наступних років.

Брати з генеральної кустодії в Росії