Санктуарій св. Антонія – парафіяльний відпуст

Санктуарій св. Антонія – парафіяльний відпуст

Щороку 13 червня львівський санктуарій св. Антонія відвідує велика кількість шанувальників і парафіян з цілого міста й околиць. Вірні приходять, аби вшанувати Покровителя цього місця в день храмового свята, щоб подякувати Богові за отримані благодаті через дієве заступництво святого, та попросити про допомогу в різних справах.

Цього року в нашому храмі було звершено п’ять святкових Літургій. Урочисті Св. Меси о 12.00 і 15.00 год. очолив єпископ Павло Гончарук, ординарій харківсько-запорізкої дієцезії – тих теренів України, де впродовж останніх місяців не вщухають бойові дії. На Євхаристіях спільно з нами молилися дієцезіальні священики, брати-капуцини, наші співбрати з Кременчука та Більшівців. Також на святі була присутньою Генеральний Консул Речі Посполитої у Львові п. Еліза Дзвонкєвіч.

Впродовж цілого дня всі, хто бажав, могли написати наміри, в яких звершувалися Св. Меси, та приступити до таїнства сповіді.

З огляду на  те, що в Україні триває війна, не було урочистої процесії навколо храму.

Під кінець кожної Євхаристії мало місце освячення лілій, молитва літанією до св. Антонія та благословення реліквіями святого. Також на завершення Літургій була молитва Суплікацією, в якій усі вірні просили Бога про порятунок від стихійних лих і війни, та про прощення.