Сантуарій у Кальварії Пацлавській проголошений Меншою Базилікою

Сантуарій у Кальварії Пацлавській проголошений Меншою Базилікою

Декретом Апостольського Престолу від 16 липня 2020 р. Костел Віднайдення Святого Хреста в Кальварії Пацлавській, біля якого у XVII ст. засновано Санктуарій Страстей Господніх і Матері Божої, на прохання митрополита перемишльського Адама Шаля і вижчих настоятелів ордену нашої провінції, піднесено до гідності Меншої Базиліки.

Ця подія відкриває нову сторінку в 350-літній історії славнозвісного санктуарію в Польщі та є знаком прихильності Апостольського Престолу до мільйонів паломників, які тут, впродовж століть, моляться перед Чудотворною Іконою Матері Божої Кальварійської, долають, молячись, кальварійські Доріжки Страстей, Смерті та Воскресіння нашого Спасителя Ісуса Христа і Його Преславної Матері.

Під час цьогорічного Великого Кальварійського Відпусту (11-15 серпня), цю радісну новину оголосить Божому Людові, який в ті дні, у великій кількості, громадиться на Кальварійському Пагорбі, архієпископ Сальвадор Пеннакіо, Апостольський Нунцій у Польщі.

Центральна урочиста подія матиме місце 13 серпня 2020 р. о 18.00 год., тоді Апостольський Нунцій в Польщі, у присутності єпископів перемишльської митрополії, зачитає декрет, відповідно до якого кальварійський храм піднесено до гідності Меншої Базиліки. На завершення буде виконана Ораторія в честь св. Йоана Павла ІІ, з нагоди 100-ої річниці народження Великого Папи – „Відкрийте Двері Христу”.

7 Comments
  1. Постоянно целесообразно не упускать из памяти о, самом основном,: всякая различная информация должна давать полезность для каждого. И именно здесь это есть. Молодцы

  2. Великолепно, мы отыскали то, что отыскивали. Автор этих строк гений. Всех благ

  3. Мы увидели много рекомендаций по данной тематике, но это сегодня самая интересная

  4. I have read several excellent stuff here. Definitely price bookmarking for revisiting. I wonder how so much attempt you place to make such a excellent informative web site. Rozele Dimitry Wong

  5. Appreciating the commitment you put into your blog and in depth information you provide. Doreen Gard Gasperoni

Comments are closed.