„Святими будьте, бо Я є Святий”

„Святими будьте, бо Я є Святий”

У надвечір’я Урочистості Всіх Святих у костелі св. Антонія відбулось молитовне чування „Святими будьте, бо Я є Святий”. Це був час на для особистої та спільної молитви за заступництвом святих перед виставленими Пресвятими Дарами.
Розпочалась чування о 19.00 год.
Спершу була конференція про святість і святих. Провів її о. Артур Сподар. Конференція мала на меті допомогти зрозуміти що таке святість, ким є святі та якими вони були за життя. Святість – це норма християнського життя. Святим є не той, хто ніколи не падав через гріх, а той, який завжди вставав. Не вірте нікому, якщо хтось Вам скаже, що святість не для Вас.
Після конференції мало місце благословення митрою бл. Якова Стрепи, єпископа, якого вважають помічником при болях голови. У минулому була традиція благословляти людей, яких боліла голова, митрою цього францисканського блаженного, тому всі, хто хотів, по черзі, підходили до священика, щоб отримати благословення.
Потім була молитва на розарії, яку підготувала і провела молодь з гурту „С.Анто”. Після неї кожен із присутніх міг підійти до скриньки, де знаходились листки з іменами святих і блаженних, і вибрати для себе один із них – святого, який буде його покровителем на найближчий час, у якого можна буде просити про заступництво.
Під час чування були зачитані короткі біографії деяких святих, відбулась молитва літанією до Всіх Святих. А кожен, хто хотів, мав можливість приступити до Таїнства Сповіді.