Святкування Урочистості Воскресіння Христового 2021

Святкування Урочистості Воскресіння Христового 2021

У неділю, в Урочистість Воскресіння Христового, яку цього року римо-католицька Церква відзначала 4 квітня, о 8.00 годині ранку, у львівському санктуарії св. Антонія була звершена резурекційна Св. Меса за участі Пастиря Львівської архідієцезії – отця єпископа Едуарда Кави OFMConv.

Перед урочистою Літургією відбулась резурекційна процесія, в якій взяли участь богопосвячені особи та вірні.

Після процесії розпочалась Св. Меса, яку очолив єпископ Едуард і співслужили о. Микола, настоятель парафії, о. Павло та о. Славомир.

Спершу мала місце Літургія Слова: були зачитані читання та Євангеліє, і заспіваний респонсорійний псалом.

Потім Головний служитель скерував до вірних, – тих, які прийшли безпосередньо до храму, і тих, які єдналися у молитві за допомогою інтернету, –  Пастирське Слово.

Єпископ Едуард звернув увагу на те, що подія Воскресіння має для людей історичний і духовний сенс, а Великодній Час є для того, щоб ми примирилися з Богом; заохотив побачити в собі апостолів Йоана і Петра, та Марію Магдалину, які недільного ранку стали свідками пустого Гробу Господнього, і наслідувати їх; говорив про знаки, приховані в Слові Божому, над яким Церква роздумує впродовж Пасхального Тридення та в Урочистість Воскресіння Христового, і про знаки, які нам сьогодні дає Бог через різні події, а також побажав вдивлятися у Воскресіння Господнє, аби воскреснути з наших гріхів і проблем.

Далі мала місце Євхаристійна Літургія, після завершення якої єпископ уділив пастирське благословення.

Від 4 по 11 квітня Церква переживає октаву Воскресіння Христового, тобто святкує Урочистість Воскресіння Христового впродовж восьми днів. Тож перебуваймо у мирі й радості Воскреслого Ісуса.