Святого Антонія у Львові: «Не переможе той, хто воює з Богом»

Святого Антонія у Львові: «Не переможе той, хто воює з Богом»

Тисячі католиків прибули сьогодні на храмове свято до санктуарію св. Антонія у Львові, щоби разом помолитися за заступництвом шанованого святого.
Щороку на свято св. Антонія прибувають натовпи людей не лише зі Львова, але також і з околиць. За традицією, віряни приносять лілії.

Урочисту Літургію очолив єпископ-емерит Мар’ян Бучек. Йому співслужили священики із львівських парафій та численні гості. Був присутній також перший у післявоєнній та пост-радянській Україні францисканський настоятель парафії св. Антонія – о. Луціян Шиманський, який 25 років тому прибув до Львова з Польщі.
Єпископ Бучек у проповіді гостро порушив справу передачі культових споруд католикам. Зокрема владика говорив про парафіяльний будинок при храмі св. Антонія та храм св. Марії Магдалини, які вже багато років не віддають римо-католикам. Єпископ зазначив, що така ситуація склалася не лише у Львові, але також у кількох інших містах України. Він наголосив на тому, що Церква не має національності, а лише віру у Христа і цією вірою сильна. Єпископ закликав молитися і просити витривалості, бо не виграє той, хто воює з Господом Богом.
Завершили Святу Месу освяченням лілій. Перед молитвою на освячення провінціал францисканців о. Мар’ян Голомб сказав, що лілії, які зображують у руці св. Антонія, це символ чистоти віри та вірності Церкві, яку уособлював святий. Також о. Ґоломб щиро подякував за невтомну працю вже колишньому настоятелю санктуарію о. Владиславу Лізуну, який переходить працювати до іншої парафії.
Завершилося свято урочистою ходою та вшануванням реліквій св. Антонія.

Віта Якубовська
Джерело: CREDO

{gallery}lviv/16.06.13{/gallery}